Day One dagboek-app nu al aangepast voor Retina-scherm

De stijlvolle dagboek-applicatie Day One is vernieuwd voor de iPad, iPhone en iPod touch. De app is aangepast op het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad en komt door koppen en nieuwe geluiden weer fris over.

Day One iPad update nieuwe stijlDat de applicaties van Apple al zijn bijgewerkt voor het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad is natuurlijk niet zo verrassend. Ook de populaire en stijlvolle dagboek-applicatie Day One is er snel bij en is nu al klaar voor de hogere resolutie. De update geeft de app daarnaast nieuwe stijlen van lettertypen, heeft een nieuw hoofdmenu en een nieuw pictogram. Daarnaast is de titel van een dagboekpagina of een andere notitie nu ook vetgedrukt in de lijstweergave. Inhoudelijk is er ook een belangrijke vernieuwing: het 24-uurs formaat is verbeterd.


Day One Journal Diary iPad tekstverwerkingHet tijdschema van 24 uur werkte niet naar behoren in alle tijdszones, maar dat euvel is nu verholpen. Eveneens zijn er nieuwe geluiden aan de applicatie toegevoegd, die er samen met het nieuwe pictogram en de licht gewijzigde kleuren in Day One voor een frisse uitstraling zorgen.

Een van de belangrijkste updates van Day One moet misschien wel plaatsvinden buiten de applicatie. Day One ondersteunt nu open URL’s, wat inhoudt dat je vanuit andere applicaties, websites en e-mails direct naar Day One kan gaan. Hoe handig dat kan zijn, kan je zien aan de app Evernote. Vanuit allerlei toepassingen kan je aan de hand van zo’n open URL meteen een notitie doorzetten naar dat notitieprogramma. Het zou zomaar kunnen dat Day One nu net zo multifunctioneel wordt.

Downloaden: Day One (Journal/ Diary) (€1,59, universele app)

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 maart 2012 om 14:40
Onderwerp
Categorie
Lifestyle

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.