Schooltas 2.0: schrift, werkboeken en gedeelde aantekeningen

De Schooltas-app voor de iPad van ThiemeMeulenhoff is grondig vernieuwd en bevat nu aantekeningen (prikkers) die je met andere leerlingen kan delen. Het biedt daarnaast ruimte voor je eigen aantekeningen.

Schooltas 2.0 iPad app hoofdmenuDe Schooltas-app van het Nederlandse ThiemeMeulenhoff weet zijn weg naar de scholen te vinden. Eind januari maakte de uitgever van lesboeken bekend dat de applicatie door meer dan 2000 leerlingen op 14 verschillende scholen wordt gebruikt. Nu is Schooltas vernieuwd en voorzien van uitgebreide nieuwe functies die de app een stuk veelzijdiger maken. Zo is er een schrift waarmee overal aantekeningen bij geplaatst kunnen worden. Ook kunnen er prikkers, kennistips, worden gedeeld met andere leerlingen in versie 2.0.


Alle gebruikers van de Schooltas-app hebben daardoor nu een eigen, persoonlijke schooltas. De tas bestaat niet alleen meer uit lesboeken en werkboeken, maar ook uit informatie die door de leerling zelf is ingevoerd. Zo prijkt aan de rechterkant van het scherm een witte rand die altijd en overal uitgeklapt kan worden. Schooltas Aardrijkskunde schriftHet geeft toegang tot het schrift, een nieuwe functie waarmee je aantekeningen kan maken bij de lesstof. Door tags toe te voegen, kan je een aantekening eenvoudig terugvinden. Die aantekeningen heten prikkers en je kan ze middels een pictogram in in het boek slepen. Zo weet je precies waar een aantekening staat. Vanuit die plek kan je hem meteen openen.

De prikkers komen in drie soorten. Die van jezelf, die van anderen en de handigste prikkers van allemaal. Leerlingen die op dezelfde plek in het boek zijn, zien jouw prikker staan en kunnen die beoordelen als goed. Zo moet overal de handigste prikker boven water komen drijven. Door een eigen prikker vanuit het schrift te benaderen, sla je een les- of werkboek meteen open op de bladwijze waar je was. Prikkers zijn dus een soort intelligente, sociale bladwijzers.

https://www.youtube.com/watch?v=BjD3gQxq4Ng

In sommige teksten staan links naar websites. Die links kan je voortaan voorbeschouwen zodat je weet waar je uitkomt. Tevens kan je zelf een YouTube-video vermelden in je aantekeningen, waarna jijzelf en andere gebruikers van de prikker die kunnen afspelen.

Downloaden: Schooltas (gratis)

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.