Titanic: Her Journey kijkt terug hoe het schip 100 jaar geleden zonk

Titanic: Her Journey is een iPad-app die alles uitlegt over de scheepsramp die voltrok in 1912. In de applicatie zie je foto's van de bouw van het schip, de fouten die de bemanning maakte en verhalen van overlevenden.

Titanic Her Journey foto TitanicHet is honderd jaar geleden dat het gigantische cruiseschip Titanic stuitte op een ijsberg en zonk. Het verhaal is natuurlijk alom bekend dankzij de ongekend populaire speelfilm met Leonardi diCaprio en Kate Winslet uit 1997, maar wie wat dieper wil graven naar de geschiedenis van de scheepsramp, kan terecht bij een nieuwe iPad-app. Titanic: Her Journey vertelt het verhaal van het imposante schip van A tot Z; van foto’s van de bouw ervan tot de fouten die de kapitein maakte toen het kwaad was geschied.


De Engelstalige iPad-applicatie behandelt allerlei aspecten van het schip en haar zinken en weegt dan ook 208 MB aan foto’s en ander beeldmateriaal. Zo is er bijvoorbeeld een tijdslijn waarin je bijna van minuut tot minuut ziet wat er gebeurde toen het schip ten onder ging. Het is een van de dertien hoofdstukken die je kan raadplegen in de applicatie. Een van die hoofdstukken is ook de bronnenlijst, zodat je ziet waar de informatie vandaan komt.

Andere verschillende onderdelen van Her Journey zijn uitgebreide tekeningen van het dek die je kan uitvergroten en verkennen, beelden van de ramp, beelden van het wrak, foto’s van de bouw, het interieur en de ontwikkeling van het schip, verhalen van overlevenden, biografieën van de bemanning op het schip en een verhaal over de impact die de ramp had. Daarnaast is er een sectie met korte weetjes. Een van die weetjes haalt een van de schrijnend voorbeeld van de scheiding tussen de hoge en lage klasse op het schip boven water: er waren maar twee badkuipen voor de derde klasse. Één voor mannen en één voor vrouwen.

Downloaden: Titanic: Her Journey (€3,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 maart 2012 om 12:49
Onderwerp
Categorie
Boeken

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.