Vlaamse scholen verplichten 800 leerlingen tot aanschaf iPad

Ben je scholier op het Sint-Pieterscollege of de Sint-Jozefshandelsschool in Blankenberge, dan mag je alvast gaan sparen. De twee Vlaamse scholen hebben de leerlingen verplicht een iPad aan te schaffen. De leerlingen en hun ouders zullen de iPad zelf moeten betalen. Vanaf september zullen de lessen vanaf een iPad worden gegeven, waarbij de gedrukte schoolboeken […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad schoolBen je scholier op het Sint-Pieterscollege of de Sint-Jozefshandelsschool in Blankenberge, dan mag je alvast gaan sparen. De twee Vlaamse scholen hebben de leerlingen verplicht een iPad aan te schaffen. De leerlingen en hun ouders zullen de iPad zelf moeten betalen. Vanaf september zullen de lessen vanaf een iPad worden gegeven, waarbij de gedrukte schoolboeken zijn vervangen door iPad-apps.


Alleen voor toepassingen waarvoor geen iPad-alternatief voorhanden is zullen nog papieren boeken worden gebruikt. De maatregel geldt voor 800 leerlingen. Het is de eerste keer dat scholen in de Benelux hun leerlingen verplichten om een iPad aan te schaffen.

De twee Vlaamse scholen hebben gekozen voor de iPad omdat uit een proef van de Sint Jozefhandelsschool bleek dat de leerlingen beter gemotiveerd zijn als ze met een iPad werken. De leerprestaties gaan ook omhoog, observeerde de school. Losse hulpmiddelen zoals een rekenmachine zijn daardoor niet langer nodig. Ouders die de prijs van een iPad niet in één keer kunnen ophoesten kunnen een betalingsregeling met de school treffen. Ze krijgen dan drie jaar lang elk kwartaal een factuur van 40 euro in de bus dus in totaal 480 euro. Dit is één euro duurder dan de aanschaf van de goedkoopste iPad (479 euro). Na afloop van de betalingen wordt de iPad eigendom van de leerling.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:27
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.