iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Photoshop Touch, Vimeo, Prince of Persia Classic HD en meer

Elke zaterdag blikt iPadclub terug op de leukste, mooiste en handigste nieuwe iPad-apps van de week. Deze keer kun je onder andere Springfield opnieuw opbouwen met de aanstekelijke personages van The Simpsons.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AG iPad Photoshop Touch iPadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kunnen we in de weer met kwasten en fotobewerking in Photoshop Touch en is de nieuwe Nederlandse 3D-racegame Final Run voor de iPad uitgekomen.


AG GPlayer iPadGPlayer – GPlayer is een app waarmee je vrijwel elk denkbaar videoformaat kunt afspelen op de iPad. Bij de iPad 2 zijn zelfs 720p MKV-video’s mogelijk, maar je kunt ook XviD, DivX, WMV, ASF en allerlei andere formaten afspelen. Wat de audioweergave betreft heb je de keuze uit MP3, WMA, WAV, OGG, FLAC en nog veel meer. Zelfs ondertitels worden in meerdere bestandsformaten ondersteund.
Downloaden: GPlayer (€2,39)

AG Adobe Photoshop Touch iPadPhotoshop Touch – Adobe heeft Photoshop Touch voor de iPad uitgebracht. Deze app maakt het mogelijk om afbeeldingen op je iPad te bewerken. Afgelopen weekend verscheen Photoshop Touch stiekem al in de App Store, maar Adobe verwijderde de app kort daarna. Inmiddels is Photoshop Touch definitief verkrijgbaar. Je kunt de app alleen gebruiken op de iPad 2 met iOS 5.
Downloaden: Photoshop Touch (€7,99)

AG Final Run iPadFinal Run – Zes auto’s die wel tegen een stootje kunnen, zes verschillende wapens om jezelf mee in veiligheid te stellen en negentien open gebieden om te ontdekken en verkennen. Het zijn de cijfers een nieuwe 3D-game voor de iPhone van de Nederlandse studio Rotor Games. Final Run combineert racen met schieten en laat je het opnemen tegen zombies, landmijnen en andere bewapende auto’s. Het speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin geen groene boom meer is te zien. Alles is er dor en vernietigd.
Downloaden: Final Run (€2,99)

AG Vimeo iPadVimeo – De iPhone-applicatie van de videowebsite Vimeo is geüpdatet en vanaf nu geschikt voor de iPad. De app geeft je toegang tot de service die vol staat met HD-video’s, kunstzinnige beelden, korte films en videoclips. Dat is niet alles: je kan ook video’s inladen, bewerken en online publiceren rechtstreeks vanaf de applicatie. Daarvoor heb je wel een (gratis) account op de website nodig. Het bijzondere aan de app is dat je er doorheen kan bladeren terwijl je een video bekijkt.
Downloaden: Vimeo (gratis)

AG Denso iPadDenso – Wat als je platform-onafhankelijk video’s wilt bekijken? Dat het je gaat om de onderwerpen van de video’s en niet om de site waarop ze staan? Een logische gedachte. Denso is een soort Flipboard voor video’s. Je kiest je videokanalen uit en de applicatie presenteert de laatste video’s van de kanalen voor je. Ook kan je Denso koppelen aan je sociale netwerken.
Downloaden: Denso (gratis)

AG Prince of Persia Classic HD iPadPrince of Persia Classic HD – Stekels die uit de grond opdoemen. Stenen die onder je voeten wegbrokkelen. Arabieren die je proberen neer te steken. Ze zijn allemaal terug in de remake van de klassieke Prince of Persia die is uitgekomen op de iPad. Prince of Persia Classic HD is een platformer van het zuiverste soort: je bekijkt het van de zijkant, moet sprongen uiterst nauwkeurig timen en de dood loert overal. Gelukkig is er ten opzichte van het origineel ook een modus toegevoegd waarbij je het spel niét in een uur hoeft te halen.
Downloaden: Prince of Persia Classic HD (€2,39)

AG Kijkes iPhone iPod touchKijkes – Televisie kijken zonder dat je anderen laat weten wat je kijkt? Het is een bijna ouderwetse gedachte. Na verschillende televisiegidsen voor de iPad waarin je via Facebook en Twitter kan rondbazuinen wat je kijkt, is er nu een app die er echt iets mee doet. Met Kijkes van RTL kan je aangeven wat je kijkt op televisie en zie je ook wat je vrienden zien en wat de best bekeken programma’s onder alle gebruikers zijn. Nadat je een programma hebt gekeken, kan je het bovendien een waardering geven. Kijkes fungeert daarnaast ook als televisiegids.
Downloaden: Kijkes (gratis)

AG Readability iPhone iPod touchReadability – De leesdienst Readability is verschenen als universele applicatie voor de iPad en iPhone. Met de app kan je artikelen teruglezen die je bijvoorbeeld vanaf je internetbrowser of Twitter-programma bewaart. Als je de app opstart terwijl je een internetverbinding hebt, worden de verhalen geladen en opgeslagen voor offline gebruik. Zo kun je ze overal en altijd teruglezen. Readability biedt dankzij zijn sjieke, rustige interface een prettige leesomgeving. De app is bovendien gratis.
Downloaden: Readability (gratis)

AG The Simpsons Tapped Out iPadThe Simpsons: Tapped Out – Met het nieuwe iPad-spel The Simpsons Tapped Out is het aan jou om het dorp van de gele tekenfilmfiguren opnieuw op te bouwen. Homer Simpson speelt nèt iets te lang een managementspel op zijn myPad, let even niet op en brengt de kerncentrale waarin hij werkt tot ontploffing. Onder het mom ‘Het klopt dus wat ze zeggen: je kan bij een kernramp het best midden in de gevarenzone zitten’ is Homer de enige overlevende. Hij moet Springfield opnieuw opbouwen om het dorp en haar inwoners weer tot leven te brengen.
Downloaden: The Simpsons: Tapped Out (gratis)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.