The Simpsons Tapped Out uitgekomen op de iPad

The Simpsons Tapped Out is een nieuwe Farmville-achtige game voor de iPad, iPhone en iPod touch. In het spel begeleid je Homer zijn dorp Springfield opnieuw op te bouwen en geef je alle Simpsons-personages opdrachten.

The Simpsons freemium iPad gameMet het nieuwe iPad-spel The Simpsons Tapped Out is het aan jou om het dorp van de gele tekenfilmfiguren opnieuw op te bouwen. Homer Simpson speelt nèt iets te lang een managementspel op zijn myPad, let even niet op en brengt de kerncentrale waarin hij werkt tot ontploffing. Onder het mom ‘Het klopt dus wat ze zeggen: je kan bij een kernramp het best midden in de gevarenzone zitten’ is Homer de enige overlevende. Hij moet Springfield opnieuw opbouwen om het dorp en haar inwoners weer tot leven te brengen.


Bij elke woning of winkel die je neerzet in Tapped Out, komt er een bekend personage uit de humoristische tekenfilmserie vrij. Zo raak je meteen in wat gesteggel als Lisa Simpson naar buiten stapt uit het Simpsons-huis en verschijnen al snel ook buurman Ned Flanders en de winkelbediende Api in het spel. De personages hebben rake opmerkingen over elkaar, maken bekende geluiden als je ze aanraakt en kunnen allemaal aangespoord worden tot eigen opdrachten. Zo kan je Lisa een dag lang het huiswerk van volgende week laten maken, komt Homer een dagdeel tot rust in een zwembadje en slaat Ned een uur lang aan het powerwalken. Alle personages hebben meerdere opdrachten die bij hun karakters horen en bekend zijn uit de tekenfilm. Ze brengen virtueel geld in het laatje en zorgen ervoor dat je je dorp verder kan uitbreiden en dus nog meer personages opdrachten kan geven.

The Simpsons Tapped Out maakt gebruik van het Origin-systeem van de gamesuitgever EA. Als je vrienden wilt toevoegen om hun dorpen te bezoeken voor extra in-game geld, moet je je inloggen of registreren bij Origin. Daarnaast geeft het spel bonussen als je elke dag terugkomt in het spel. The Simpsons Tapped Out is geheel gratis om te spelen, maar verlangt dat je de portemonnee trekt om processen in het spel te versnellen. Die freemium-methode bleek voor heel veel andere games inmiddels erg lucratief. EA gaf eerder al te kennen dat The Simpsons Tapped Out een van de meest winstgevende games van dit jaar moet worden voor de uitgever. Zo gaat achter het oliedomme karakter van Homer stiekem een meesterbrein schuil.

Downloaden: The Simpsons: Tapped Out (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.