Eredivisie Live introduceert Eredivisie Live Sidekick: statistieken op iPad

De Eredivisie Live Sidekick laat je tijdens een voetbalwedstrijd uit de Nederlandse Eredivisie live de statistieken volgen over een wedstrijd en laat je meepraten over vragen en stellingen. Ook is het een naslagwerk van leuke feitjes.

Eredivisie Live Sidekick 2de scherm voetbal iPadDe Nederlandse voetbalzender Eredivisie Live heeft een webapp gelanceerd voor de iPad die je tijdens de wedstrijden als tweede scherm kan gebruiken. De toepassing laat zien welke wedstrijden er van het weekeinde worden gespeeld, laat je uitslagen voorspellen en toont de Eredivisie Toplijsten. Dat is een groot overzicht van spelers die ergens in excelleren. Zo zie je welke vijf spelers het meest zijn gewisseld, welk team de meeste kaarten pakt, wie het meeste penalties heeft gescoord en wiens passes veruit het minst aankomen.


De gegevens van Eredivisie Sidekick gaan wat verder dan de gegevens van bijvoorbeeld de VI Seizoengids. De meeste applicaties houden op bij de meeste kaarten, meeste goals en meeste assists, maar de betaalzender telt rustig verder. Zo kom je erachter dat (verrassend!) Excelsior-speler Janga de meeste duels heeft gewonnen: 45. Om het nog opvallender te maken heeft hij nog één duel méér verloren en staat hij tweede op de lijst van verloren duels. Het kan verkeren. De toepassing beperkt zich trouwens tot deze algemene gegevens; er zijn bijvoorbeeld geen spelersprofielen.

Over de wedstrijden vind je wel meer informatie en die wordt tijdens de wedstrijd zelfs live bijgewerkt. Als je op het overzicht van wedstrijden op een confrontatie drukt, zie je niet alleen video’s van de laatste samenvattingen van de clubs, maar ook de verhouding balbezit, schoten op doel, overtredingen, hoekschoppen, buitenspel en vrije trappen. Je kan van beide ploegen de opstelling zien, er is een liveblog waarin de wedstrijd wordt beschreven en met het tabblad zie je de laatste tweets over een wedstrijd. Je kan zelf niet meetweeten, maar wel een reactie achterlaten op Facebook. Dat betekent niet dat je niet mee kan doen tijdens de wedstrijd. Sterker nog: in de videobalk verschijnen tijdens een wedstrijd ook weetjes, stellingen en vragen over een wedstrijd. Zo kan je live polls invullen tijdens een pot.

Eredivisie Live Sidekick 2de scherm

De Eredivisie Sidekick is een doordachte, leuke webtoepassing om tijdens een wedstrijd in de gaten te houden. In de praktijk moet blijken hoe de servers zich houden tijdens een wedstrijd. Vrijdagavond wordt de dienst in gebruik genomen bij de wedstrijd RKC tegen Vitesse om 20.00 uur.

Directe link: http://eredivisielive.nl/sidekick

Met dank aan Wilfred Stegeman voor de tip.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 februari 2012 om 16:21
Categorie
Sport

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.