Wat kost een iPad 2 gemiddeld in het buitenland?

De Apple-site Cult of Mac heeft in een grafiek in kaart gebracht hoeveel een iPad 2 gemiddeld kost in het buitenland. Het meenemen van een iPad tijdens een vakantie gaat alleen niet zomaar: er moet vaak belasting bijbetaald worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad winkelKoop je een iPad in de Verenigde Staten, dan betaal je dankzij de dollarkoers vaak minder dan in Nederland, zelfs als je lokale belastingen meerekent. In andere landen is dit ook het geval: dankzij wisselende koersen kost een iPad meer of minder, afhankelijk van je land van herkomst. Cult of Mac bracht het gemiddelde prijsverschil in kaart met behulp van een actuele grafiek.


In de grafiek wordt gekeken naar de dollarprijs van de 32 GB iPad 2 met alleen Wi-Fi. Deze iPad kost in de Verenigde Staten $655,92, als je de salestax in Californië meerekent. In Indonesië ben je goedkoper uit: daar betaal je slechts $599,90. In Brazillië ben je verreweg het duurst uit, met een verkoopprijs van $1.025.

iPad 2 kopen in het buitenland

Het lijkt handig om in bepaalde landen een iPad aan te schaffen tijdens je vakantie, maar pas op: je kunt maar tot een zeker bedrag aan producten aangeschaft in het buitenland meenemen naar huis. Zit je daarboven, dan moet je belasting bijbetalen. Meer over het meenemen van een iPad uit het buitenland lees je in het volgende artikel: Buitenlandse iPad kopen en invoeren.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.