Gerucht: ‘Microsoft Office voor iPad verschijnt over enkele weken’

Microsoft legt de laatste hand aan Microsoft Office voor de iPad. The Daily kreeg een werkend prototype te zien en de app zou elk moment in de App Store kunnen verschijnen. Microsoft gaf bij de lancering van de iPad al aan, dat ze interesse hadden in Office voor iPad.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Office iPadDe ontwikkeling van de iPad-versie van Microsoft Office Suite zou zijn afgerond, aldus The Daily. Wanneer de app precies zal uitkomen is nog niet duidelijk, maar we zouden de app wellicht in de komende weken al kunnen verwachten. De iPad-versie van Office dook in november voor het eerst op.


Het Office-project zou bij Microsoft al volledig afgerond zijn. De iPad-app moet binnenkort ingediend worden bij Apple, waarna Microsoft moet wachten totdat de app wordt goedgekeurd.

The Daily had een hands-on met de iPad-versie van Office. De interface zou erg lijken op OneNote, een andere app van Microsoft, maar ook hevig zijn geïnspireerd door de Metro-interface van Windows Phone 7 en Windows 8. Word, Excel en Powerpoint zouden door de app worden ondersteund. Het is nog niet duidelijk of Microsoft ook andere Office-applicaties zal ondersteunen.

Een Office-app voor de iPad zou de directe concurrentie aangaan met Pages, Numbers en Keynote van Apple. Volgens The Daily zouden documenten in de iPad-app online gesynchroniseerd worden met SkyDrive, net zoals Apple’s apps die via iCloud al doen.

Update: Microsoft heeft tegenover de New York Times verklaard dat bepaalde beweringen van The Daily onjuist zijn. Ze gaven niet aan welk gedeelte wel klopt.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.