De Tuin van Nijntje uitgekomen voor de iPad

De Tuin van Nijntje is een nieuwe iPad-app voor ouders en kinderen van Dick Bruna. Het is een verhaal om voor te lezen, maar je kind kan het ook zelf lezen en zijn of haar eigen voorleesstem opnemen en terugluisteren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De Tuin van Nijntje headerIn hoeverre mag een boek een boek heten? Op de iPad wordt het grensgebied tussen boek en spel opnieuw verkend door het bekende konijn van Dick Bruna. De Tuin van Nijntje is zojuist verschenen voor de iPad. Hij is uitgebracht in de categorie boeken, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden dan het lezen en laten voorlezen van het titelverhaal. De Tuin van Nijntje laat de kleine harken, zaadjes zaaien, water geven en oogsten. Een leuke bijzonderheid is dat je het verhaal met je eigen stem kan opnemen.


Je kan maximaal drie verschillende voorleesstemmen opnemen en opslaan, waarna je het verhaal natuurlijk ook kan terugluisteren met de nieuwe voorleesstem. Zo zijn er in totaal maximaal vijf verhalende stemmen. De Tuin van Nijntje water gevenDrie eigen en twee meegeleverde voorleesstemmen in het Nederlands en Engels.

De simpele, superstrakke tekenstijl van Nijntje komt terug in de hele applicatie. Van de menuknoppen tot de zaadjes in de tuin die je moet bewateren om ze te laten groeien: ze zijn zo simpel mogelijk getekend. Zo zijn de zaadjes niks anders dan zwarte stippen in de bruine grond.

Het water geven van de zaadjes is echter nog een onderdeel van het verhaal en wordt niet zozeer gepresenteerd als spel. Als losstaand spellen heb je onder andere peentjes tellen, fruit bij de juiste vorm uitzoeken en je eigen tuin maken. Het resultaat van de tuin kan per e-mail verstuurd worden.

Downloaden: De Tuin van Nijntje (€2,99)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.