App Gemist: WinZip, Nummi, Tafelkluis en meer

Elke zaterdag lees je op iPadclub.nl een overzicht van de nieuwe, goede en bijzondere applicaties die de afgelopen week op de iPad zijn uitgekomen. Deze week lees je onder andere het laatste entertainmentnieuws met AP Live.

AG Nummi online Rummikub iPad iPhone iPod touchElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kunnen we ingepakte e-mailbijlages openen met WinZip en is er een nieuwe Nederlandse app waarmee Rummikub online gespeeld kan worden: Nummi.


AG Geometric iPad iPhone iPod touchGeometric – De designstudio Kapitza heeft een iPad-app uitgebracht waarmee je patronen kunt ontwerpen. Het is bijvoorbeeld handig voor mensen die in de mode-industrie werken en textielprints maken, maar ook voor mensen die een originele wallpaper voor de iPad willen maken. Om een nieuw patroon te ontwerpen kun je met je vinger over het scherm vegen. Zo wordt automatisch een nieuw patroon gegenereerd.
Downloaden: Geometric (€2,39)

AG Nummi iPad iPhone iPod touchNummi – Uitgekeken op Scrabble en de hippe online-variant Wordfeud? Misschien wordt het dan weer eens tijd om de letters te verruilen voor cijfers en Rummikub uit de kast te trekken. De Nederlanders Tom en Susan Pesman, broer en zus, ontwikkelden een spel voor de iPad, iPhone en iPod touch waarin je het aloude spelconcept online tegen anderen kan spelen. Je kan de cijferreeksen aanleggen tegen 1, 2 of 3 andere spelers het spel is gratis te downloaden.
Downloaden: Nummi (gratis)

AG WinZip iPhone iPod touch iPadWinZip – WinZip is een oudgediende speler in de wereld van programma’s waarmee je bestanden kan inpakken om ze compacter in bestandsgrootte te maken, en ook om ze vervolgens weer mee uit te pakken. Dat laatste is nu ook mogelijk op de iPad, iPhone en iPod touch. WinZip introduceert een officiële applicatie voor de touchscreens van Apple. Daarmee kan je allerlei bestanden openen vanuit bijvoorbeeld de standaard mailtoepassing van de iPad. De applicatie is gratis te downloaden.
Downloaden: WinZip (gratis)

AG Tafelkluis rekenen iPad iPhone iPod touchTafelkluis – De app Tafelkluis verscheen vorige zomer al op de iPhone. Afgelopen week kreeg de app een update, waardoor het een universele app is geworden, ook geschikt voor de iPad. Met Tafelkluis kun je aan de hand van spelletjes rekensommen maken. Zo leer je spelenderwijs rekenen. Bij het opstarten van Tafelkluis kies je een naam, een leeftijd en een avatar. Maximaal 8 spelers kunnen een dergelijk profiel aanmaken, wat vooral op de iPad erg handig is omdat het apparaat vaak door meerdere mensen in een gezin wordt gebruikt.
Downloaden: Tafelkluis (€1,59)

AG TTYPP iPadTTYPP – Ben je kunstzinnig aangelegd, dan zal de app TTYPP je aanspreken. TTYPP spreek je uit als Titi Wai Pipi en is een bijzondere uitgave van TYP, genootschap Kunst en Macht. Eerlijk gezegd een gezelschap waar wij nog nooit van gehoord hadden, maar een bezoekje aan het blog ttypp.nl maakte veel duidelijk: dit genootschap houdt zich bezig met het informeren en het etaleren van opinies over beeld, kunst en letteren. De app bevat 26 bijdragen van 26 seconden en is door Three Publishers op de markt gebracht.
Downloaden: TTYPP (€0,79)

AG Costa Concordia In Memory iPadCosta Concordia In Memory – Robert Strahol was aan boord van de Costa Concordia toen het gigantische cruiseschip vol toeristen tegen een rots openscheurde voor de kust van Isola del Giglio in de Tyrreense Zee. Zeventien van de 4200 opvarenden lieten het leven bij de ramp. Strahol was ook opvarende van het enorme cruiseschip en weet hoe het eruit zag. Hij verwerkte de kennis op een bijzondere manier en maakte er een iPad-app omheen. De applicatie Costa Concordia In Memory zelf is helaas niet zo bijzonder als het verhaal.
Downloaden: Costa Concordia In Memory (€0,79)

AW League of Evil 2 iPad iPhone iPod touchLeague of Evil 2 – Een van de moeilijkste platformspellen die verkrijgbaar is op de iPad, iPhone en iPod touch is terug van weggeweest. League of Evil 2 heeft het wat anonieme hoofdpersonage uit het vorige deel vervangen voor een spierbundel die 100 levels lang de opdracht heeft om één wetenschapper uit te schakelen. Schijnbaar onmogelijke sprongen en meedogenloze tegenstanders staan je daarvoor in de weg, maar je wordt geholpen door een ongelooflijk precieze en snel reagerende besturing.
Downloaden: League of Evil 2 (€0,79)

AG Efteling Radio iPad iPhone iPod touchEfteling Radio – Het radiostation Efteling Radio is vanaf de 2.0-versie van de iPhone-applicatie, universeel geworden en nu ook op de iPad te gebruiken. De app geeft je toegang tot de livestream van de zender die elk uur een journaaluitzending heeft, maar daar tussendoor sprookjes, klassiekers, moderne popmuziek en muziek voor kinderen draait. Op de iPhone vergaarde Efteling Radio redelijk wat populariteit, maar die stortte in toen het niet langer mogelijk was om geen muziek meer te luisteren met de app. Dat euvel is nu verholpen.
Downloaden: Efteling Radio (gratis)

AG ACDSee Camera Flash iPad iPhone iPod touchACDSee Camera Flash – Maak je regelmatig foto’s die wat duister uitvallen, dan is ACDSee Camera Flash een app die je kan helpen. Deze app corrigeert onderbelichte foto’s met behulp van gepatenteerde technologie. Op de desktop is ACDSee al een bekende fabrikant van fotobewerkingssoftware. Sinds een tijdje zijn ze ook actief in de App Store met handige apps.
Downloaden: ACDSee Camera Flash (€0,79)

AG AP Live iPadAP Live – Het Amerikaanse persbureau AP heeft een iPad-app uitgebracht waarmee je op de hoogte kunt blijven van het laatste entertainmentnieuws. Met AP Live kun je rechtstreeks meekijken hoe beroemdheden het rode tapijt oplopen bij grote evenementen als de Oscars, de Grammy Awards en de Golden Globes. Ook zijn interviews en modeshows te bekijken en kan je diverse nieuwsfeeds live volgen.
Downloaden: AP Live (gratis)

AG Monopoly Hotels iPad iPhone iPod touchMonopoly Hotels – Ooit afgevraagd hoe de hotels die je neerzet in Monopoly, er van dichtbij uitzien? Met het nieuwe gratis iPad-spel Monopoly Hotels bepaal je het zelf. Het is een nieuw managementspel van de grote gamesuitgever EA, waarin je een hotel zo interessant mogelijk moet maken voor gasten. Je begint aan de bouw van een hotel en door het zo interessant mogelijk te maken voor gasten, kun je het verder uitbreiden. Zoals het Monopoly betaamt, vraag je huur aan de gasten en moet je ook de elektriciteit betalen.
Downloaden: Monopoly Hotels (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 februari 2012 om 10:02
Categorie
Uncategorized

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.