Kinderen gebruiken iPad vooral voor games, ouders vooral als oppas

Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat 70 procent van de kinderen in gezinnen de tablet ook zelf gebruikt. Van deze kinderen gebruikt 77 procent hem om gedownloade spelletjes te spelen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Kinderen iPadKinderen die opgroeien in een gezin waar een iPad of andere tablet aanwezig is, mogen vaak zelf ook gebruik maken van de tablet. In maar liefst 70% van de gezinnen met een tablet, mogen de kinderen de tablet gebruiken. Uit een onderzoek van Nielsen blijkt dat ouders de tablet vooral aan de kinderen geven om zich bezig te houden: ze gebruiken het apparaat vooral voor spelletjes (77%) en educatieve doeleinden (57%). Chatten met vrienden is er niet bij: slechts 15% van de kinderen gebruikt de tablet om met vrienden en familie in contact te blijven.


De iPad blijkt ook vaak dienst te doen als babysitter: 41 procent van de ouders gebruikt de iPad om een kind bezig te houden in een restaurant. Dit gebeurt vooral als de ouders op reis zijn met hun kinderen. Nielsen keek naar gezinnen met kinderen in de leeftijd tot 12 jaar en voerde het onderzoek uit in het vierde kwartaal van 2011. Er werd gekeken naar alle tablets, maar omdat de iPad zo’n groot marktaandeel heeft zullen de conclusies voor alleen de iPad er niet veel van afwijken. Het aantal tabletgebruikende kinderen zou met 9 procent gestegen zijn ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Nielsen kinderen iPad

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.