iPad 2 voorraden beginnen op te raken, iPad 3 op komst?

De iPad 2 met 3G is bijna niet meer te koop. De voorraden beginnen op te raken en dat is een teken dat de iPad 3 op komst is. Ook de Apple TV is bijna niet meer te krijgen. Dit apparaat zou volgende maand ook een upgrade kunnen verwachten.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

ipad voorraadEen van de indicatoren waarvan is af te leiden dat er nieuwe Apple-producten op komst zijn is om te kijken naar de voorraden van de huidige producten. Als deze op beginnen te raken is het meestal het teken dat er iets nieuws aan zit te komen. Nu blijkt dat bij diverse Engelse winkels zoals Carphone Warehouse en Orange de 3G-versies van de iPad 2 nagenoeg zijn uitverkocht. De iPad 2 met alleen Wi-Fi is echter nog wel ruim voorradig. Ook de Apple TV zou bijna niet meer te krijgen zijn. Een teken dat dit apparaat ook een upgrade kan verwachten volgende maand?


Volgens de geruchten zal Apple volgende maand een iPad 3 lanceren met een Retina Display, betere camera’s en een snellere processor. Dat de iPad 2 met Wi-Fi nu nog flink op voorraad is kan ermee te maken hebben dat Apple van plan is deze te blijven verkopen als de iPad 3 er is. Dit zou dan het zogenaamde instapmodel worden. Dezelfde strategie past Apple ook toe bij de iPhone.

Dat de iPad 2 met 3G verdwijnt valt wellicht ook samen met de overstap van Apple naar chips die GSM en CDMA kunnen combineren. De iPad 2 3G kan alleen via het GSM-netwerk data binnenhalen. De nieuwe iPad 3 met 3G zou dit wellicht via beide netwerken kunnen doen, net zoals de iPhone 4S dit al kan. Er zijn ook geruchten dat de nieuwe iPad ondersteuning voor LTE gaat krijgen. Deze snelle 4G-netwerken zijn al beschikbaar in de Verenigde Staten, maar bijna nog niet in Europa.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.