iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Schooltas-app van ThiemeMeulenhoff erg succesvol

De Schooltas-app van ThiemeMeulenhoff is een enorm succes. Dat meldt de schoolboekenuitgever, die nu een jaar met het project bezig is. Ook bij concurrent Noordhoff zijn ze druk bezig met een pilotproject rond tablets.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

schooltasToeval of niet? Vlak nadat Apple nieuwe studieboeken voor de iBookstore heeft aangekondigd, laat de Nederlandse uitgeverij ThiemeMeulenhoff weten dat de Schooltas-app die ze een jaar geleden uitbrachten, een overweldigend succes is. ThiemeMeulenhoff is in Nederland een van de grootste uitgeverijen van schoolboeken. Bijna een jaar geleden bracht ThiemeMeulenhoff de Schooltas-app voor de iPad uit. Leerlingen in het voortgezet onderwijs ruilden hun gedrukte boeken in voor de iPad. Het aantal deelnemers “groeit explosie”, aldus de uitgeverij. Alle vierduizend educatieve uitgaven van ThiemeMeulenhoff zijn via de app beschikbaar.


Tweeduizend leerlingen op 14 scholen maken gebruik van de iPad-app. Uitgever Martijn Luijks verkent ook de mogelijkheden van het iBooks 2-platform van Apple, maar vanwege de bezwaren die er aan het platform verbonden zijn, is niet te verwachten dat de schoolboeken van ThiemeMeulenhoff op korte termijn via iBooks beschikbaar zijn. Luijks snijdt wel een ander interessant punt aan; hoe ga je om met e-mail lezen en sociale media in de klas, op een apparaat die behalve studieboeken ook heel veel afleiding biedt? De schoolboeken zijn binnenkort ook weer via een webversie beschikbaar, zodat ook gebruikers van andere platformen de boeken kunnen lezen.

Een enigszins langdradig review van de app, waar alle functies worden langsgelopen, is op YouTube te vinden:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Noordhoff Uitgevers bezig met tabletpilot

In Nederland worden ook veel schoolboeken geleverd door Noordhoff Uitgevers. Dit bedrijf is in december 2011 gestart met een landelijke pilot op 5 scholen. Ze zijn van plan om in het schoolaar 2012/2013 de boeken van de nieuwste edities digitaal beschikbaar te hebben op de iPad. Noordhoff heeft hiervoor de app Boekenlezer ontwikkeld en laat weten vanaf augustus 2012 “echt los te gaan“. De naam Boekenlezer is nog een voorlopige werktitel. Weet je iets beters dan heb je tot 1 februari de tijd om een leuke naam in te dienen. Je maakt dan kans op een iPad 2.

Update 5 april 2012: Noordhoff heft de vernieuwde website Studiekit.nl ontwikkeld. Binnenkort komt de demo van Studiekit beschikbaar en zal hier ook het aanbod van studieboeken te vinden zijn.

Downloaden: Schooltas (gratis)

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.