Gerucht: ‘iPad 3 krijgt twee modellen, één met retinascherm’

De geruchtensite Digitimes beweert dat er dit jaar twee iPad 3-modellen uitkomen. Één hiervan zou een retinascherm bevatten, terwijl de ander het oude display van de iPad en iPad 2 benut.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

RetinaDe Taiwanese geruchtensite Digitimes beweert dat de iPad 3 niet op dezelfde manier op de markt zal komen als de iPad 1 en de iPad 2. In plaats van een enkel model met en zonder 3G, zouden er twee zeer verschillende modellen van de iPad 3 verschijnen. Eén hiervan zou het eerder besproken retinascherm bevatten, terwijl een goedkoper model hetzelfde scherm als voorgaande iPads bevat. Beide iPad 3-modellen zouden volgens de aangehaalde bron de nog niet onthulde A6-processor bevatten.


Het retinascherm van de dure iPad 3 zou een resolutie van 2048 bij 1536 pixels ondersteunen, het dubbele van het oude iPad-display met een resolutie van 1024 bij 768. Toen het retinascherm in de iPhone 4 werd geïntroduceerd, beweerde Apple dat het onmogelijk was om pixels met het blote oog te onderscheiden.

Met een goedkoper model zou Apple de iPad 3 aan een breder publiek kunnen verkopen. Een budgetvariant voor tussen de 299 en 399 dollar is volgens Digitimes in dit geval niet onwaarschijnlijk. Op het moment kost de goedkoopste iPad 2 in de Verenigde Staten 499 dollar en hier in Nederland 479 euro. Dit is niet de eerste keer dat Digitimes schrijft over twee verschillende iPads: eind december sprak de Koreaanse site voor het eerst over een budgetmodel en een high-end variant.

Het gerucht dient met een korrel zout gelezen te worden: website Digitimes staat er om bekend ook veel onbetrouwbare geruchten te bespreken. De site beweert vaak contact te hebben met bronnen binnen het productieproces van Apple.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 januari 2012 om 16:45
Categorieën
Geruchten, iDevices

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.