Explosie in iPad-fabriek leidt tot 61 gewonden

Bij een explosie in een iPad-fabriek van Pegatron zouden 61 werknemers gewond zijn geraakt. 23 hiervan zijn opgenomen in het ziekenhuis wegens serieuzere verwondingen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Pegatron iPhoneDoor een explosie bij een Pegatron-fabriek in Shanghai zijn 61 werknemers gewond geraakt – waarvan 23 naar het ziekenhuis moesten. Volgens Reuters werd de fabriek gebruikt voor de productie van de iPad 2. Pegatron zegt de productie voort te zetten. Met wat kleine aanpassingen zou het mogelijk zijn om dit zonder al teveel productievermindering te doen.


Hoewel de explosie een groot aantal werknemers verwondde, zou er achteraf geen brand zijn ontstaan. De precieze oorzaak is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van Apple zei dat er samen met Pegatron onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de explosie. Geruchtensite 9to5Mac schrijft dat de fabriek in kwestie bezig zou zijn met de productie van de volgende generatie iPad, die in maart of april moet verschijnen. Eerder vond er in een fabriek voor Apple-producten in Chengdu ook al een explosie plaats. De fabriek werd toen enige tijd gesloten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:27
Categorieën
Apple, iDevices

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.