De Sims gratis speelbaar op de iPad in The Sims FreePlay

The Sims Freeplay iPad headerThe Sims FreePlay is een onaangekondigd, totaal nieuw deel in De Sims-serie met een aantrekkelijke eigenschap: hij is geheel gratis voor de iPad, iPhone en iPod touch. In het spel begin je met een dorpsbewoner in een simpel huis, maar kun je eindigen in een dorp met 16 Sims en de mooiste huizen die je zelf bouwt en indeelt. Als de Sims maar gelukkig zijn: dan krijg je meer punten, meer geld en gaan de ontwikkelingen sneller.

Je kan personages in The Sims FreePlay helemaal zelf samenstellen, qua persoonlijkheid, kleding, uiterlijk en naam. Of je laat de computer het werk voor je doen, waardoor je al snel extreme Sims in je dorp zet. Om de virtuele personages gelukkig te houden, moeten ze voldoende sociale contacten, beweging, rust, slaap, hygiëne en euh… stoelgang hebben. The Sims Freeplay huis ingerichtAls al die peilers bij een persoon maximaal zijn, levert hij extra ervaringspunten en virtueel geld op. Geld verdien je ook door de huur van bewoners te innen, door Sims aan de slag te laten gaan met een moestuintje en door ze een baan te geven in een van de te bouwen werkgelegenheden in de stad.

In het begin wordt in FreePlay nog behoorlijk je hand vastgehouden. Het spel vertelt wat je moet doen en door die stappen te volgen, leer je de principes van het spel kennen. Zo krijg je onder de knie hoe je meubels koopt en plaatst, dat de hond van de eerste bewoner af en toe geld opgraaft en weet je hoe je een feestje geeft voor andere Sims. The Sims FreePlay knuffelen met hond iPadVoorbij de eerste missies in het spel kan je gewoon je gang gaan en personages elkaar laten haten of juist verliefd op elkaar laten worden, bijvoorbeeld.

The Sims FreePlay ziet er prachtig uit op de iPad en loopt visueel gelijk met de klok van het apparaat. Als je ‘s avonds speelt, is het dus ook donker in het spel. Een andere realiteit is ook van toepassing in het spel: voor niets gaat de zon op. Als je processen wil versnellen of bijvoorbeeld met veel geld je eigen droomhuis wilt neerzetten en decoreren, dan kun je in de Store in het spel terecht om tot wel 80 euro uit te geven aan in-game geld of lifestyle-points, waarmee je dingen kan versnellen. Als je uit de winkel blijft, is het spel een stuk langzamer maar nog steeds te genieten. Je behoudt namelijk de mogelijkheden je virtuele dorp uit te breiden met nieuwe personen en die elkaar in de haren te laten vliegen. Of niet.

Downloaden: The Sims FreePlay (gratis, universele app)

97 reacties op “De Sims gratis speelbaar op de iPad in The Sims FreePlay”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Ha, je bent er vroeg bij. Ik had ‘m vanmiddag ook geïnstalleerd. Ziet er inderdaad goed uit op de iPad. Fijn te horen dat je alleen in het begin zo aan het handje wordt meegenomen, want dat deed me erg denken aan The Sims Social op Facebook, wat ik niet lang leuk vond, om meerdere redenen.

  Deze versie maar eens een eerlijke kans geven. :)

 • Kom niet erg ver in het spel, krijg niet eens een personage gecreerd. Hij loopt daar steeds op vast. Iemand een idee wat ik verkeerd doe?

 • Misschien helpt het als je je device even opnieuw opstart. Hielp bij mij er goed! Daarna niet meer gecrasht.

 • @iDennis:

  Bedankt voor de tip, hij werkt nu perfect.
  Was vooral voor mijn dochter want die is helemaal gek van de Sims.

 • Hoe werkt het freemium systeem? Is het te accepteren of moet je een dag wachten totdat je iets kan of…?

 • Hej weten jullie hoe je precies op een manier moet opslaan? Want als ik de app sluit en dan later opnieuw start moet ik opnieuw beginnen

 • Waar kan ik een hond kopen of in een ander huis plaatsen want ik heb er maar 1 en kan er niet meer krijgen moet je danken hoger level hebben?? Ben nu ovo 9

 • Ik Ben Verslaafd Aan De Sims :(

 • Bij mij loopt ie steeds vast bij ‘empty your mailbox’ dat heb ik gedaan maar hij blijft staan als goal, ik kom dus niet verder. Heb al geprobeerd om het spel opnieuw te installeren maar dat werkt ook niet… Iemand enig idee hoe ik nu verder kom?

 • Origineel geplaatst door Hanne
  Bij mij loopt ie steeds vast bij ‘empty your mailbox’ dat heb ik gedaan maar hij blijft staan als goal, ik kom dus niet verder. Heb al geprobeerd om het spel opnieuw te installeren maar dat werkt ook niet… Iemand enig idee hoe ik nu verder kom?

  Zelfde probleem hier, help!

 • Hee, ik heb nu 2 Sims in 2 verschillende huizen, hoe kan ik switchen naar de andere sim?

 • Origineel geplaatst door Karlijnhoe kan ik switchen naar de andere sim?

  Dat doe je door op het huis-icoon te tikken (links onderin het scherm, boven de behoeften van je Sim) en op het hoofd van een andere Sim te tikken. In dat scherm zijn nog twee andere opties te vinden: een koffertje om je Sim naar zijn werk te sturen (eerst een baan zoeken) en een fluitje/huisje om hem of haar bij je uit te nodigen c.q. weer naar huis te sturen. Succes.

 • Origineel geplaatst door Annemarie
  Origineel geplaatst door HanneBij mij loopt ie steeds vast bij ‘empty your mailbox’ dat heb ik gedaan maar hij blijft staan als goal, ik kom dus niet verder. Heb al geprobeerd om het spel opnieuw te installeren maar dat werkt ook niet… Iemand enig idee hoe ik nu verder kom?Zelfde probleem hier, help!

  zelfde probleem hier! Al 3 keer opnieuw begonnen, opnieuw geïnstalleerd, niets helpt ;-)
  Iemand een idee????!!!!

 • Origineel geplaatst door Hanne
  Bij mij loopt ie steeds vast bij ‘empty your mailbox’ dat heb ik gedaan maar hij blijft staan als goal, ik kom dus niet verder. Heb al geprobeerd om het spel opnieuw te installeren maar dat werkt ook niet… Iemand enig idee hoe ik nu verder kom?

  Zelfde probleem…….. Iemand een oplossing??

 • Super spel, love The Sims! Bij mij (iPad2, iOs5) loopt ‘ie (nog) niet vast.
  Hebben jullie ook dat je nog steeds 2 personages hebt? Ik wil graag een nieuwe er bij hebben, of een hond idd, maar ik zie geen mogelijkheden om dit te bewerkstelligen… Komt dit naarmate je in niveaus vordert?

 • Hier ook (nog) geen vastlopers. Vervelend dat sommigen daar wel last van hebben. Al geprobeerd de iPad na installatie van de app uit te zetten en weer op te starten? Zijn alle achtergrond-apps afgesloten?

  Origineel geplaatst door MilouHebben jullie ook dat je nog steeds 2 personages hebt? Ik wil graag een nieuwe er bij hebben, of een hond idd, maar ik zie geen mogelijkheden om dit te bewerkstelligen…

  Ik kon al vrij snel meerdere personages aanmaken. Dit deed ik in het stadsoverzicht, door te kiezen voor een nieuw huis (dat kan alleen als je genoeg geld hebt voor de woning van je keuze). Als dat gebouwd is, kun je op de + (plus) tikken om een nieuw personage te creëren.

 • Je moet je tijd op je mobiel veranderen naar paar maanden later, spel reseten en dan wachten tot je na dat pubt van mailbox bent en dan kan je je tijd weer goedzetten@Ceanne:

 • Ik heb net de tijd en datum op m’n ipad gewijzigd en het spel gereset. De mailbox goal ben ik nu voorbij!:-) Ga zo de tijd en datum weer wijzigen.

 • @Milou: heb jij het spel gereset of gewacht tot er weer post is?

 • Ik heb m op maart gezet en en opnieuw begonnen, maar ng steeds hetzelfde probleem…

 • Ik had het zelfde probleem en ik heb de oplossing
  1. sluit alle apps die openstaan
  2. download de update via de appstore
  3. IT WORKS

 • Ja, update heeft bij mij ook gewerkt! :-) ik kan weer verder met mijn verslaving!

 • Ik snap niet wat je moet doen als er staat ; you have à mail! Tap on THE mail box at any house to collect it.
  Ik kan niet op de brievenbus van de personen klikken … HELP

 • Origineel geplaatst door HelpIk snap niet wat je moet doen als er staat ; you have à mail! Tap on THE mail box at any house to collect it.
  Ik kan niet op de brievenbus van de personen klikken …HELP

  Ja da heb ik ook ? Iemand idee waar ik op moet ‘klikken’ ??

 • Hallo,

  Weet iemand hoe ik een Sim naar het werk kan sturen? Heb al bedrijven en daar zijn ze ook aangemald, mijn volgende goal is nu een sim naar het werk te sturen maar weet niet hoe dat moet :(

 • Heb alles geprobeerd maar hij blijft op emty mail staan. Heb je nog een andere tip@glenn beeke:

 • Het sims spel doet het niet meer!!
  Het spel start niet eens meer op via me ipad..
  Heeeeel vervelend dit!!

 • @Floor:
  Ik heb dit ook gehad je moet je datum veranderen in je telefoon of wat je ook hebt.
  Sluit het spel al verander je datum naar 1-1-2012
  Instaleer het spel weer verander daarna de datum weer.
  Dit werkt goed..
  Hoe het komt weet ik niet maar het werkt wel!

 • @Floor:
  Ik heb dit ook gehad je moet je datum veranderen in je telefoon of wat je ook hebt.
  Sluit het spel al verander je datum naar 1-1-2012
  Instaleer het spel weer verander daarna de datum weer.
  Dit werkt goed..
  Hoe het komt weet ik niet maar het werkt wel!

  Origineel geplaatst door Floor
  Origineel geplaatst door HelpIk snap niet wat je moet doen als er staat ; you have à mail! Tap on THE mail box at any house to collect it. Ik kan niet op de brievenbus van de personen klikken …HELPJa da heb ik ook ? Iemand idee waar ik op moet ‘klikken’ ??

 • Weet iemand of je in Sims free ook kind(eren) kunt krijgen?

 • Weet iemand hoe je de sim weer in normale kleren krijgt na zijn werk? Bij mij lopen er een paar de hele tijd in een brandweerpakje :)

 • Ik krijg de Sims niet naar hun werk, hoe doe je dat? Ze hebben wel een baan maar hoe komen ze daar?

 • Origineel geplaatst door Sophie
  Ik krijg de Sims niet naar hun werk, hoe doe je dat?

  Dat doe je door op het huis-icoon te tikken (links onderin het scherm, boven de behoeften van je Sim) en voor het koffertje bij de betreffende Sim te kiezen. Dit kan alleen als hij of zij niets anders aan ‘t doen is, anders moet je dat eerst even afronden.

 • @Karin:

  Ik kan daar niet op drukken, of kan dat alleen tijdens de tijden die het werk aangeeft?

 • @Sophie: Inderdaad. Je krijgt wel een melding dat het tijd is om je Sim naar het werk te sturen. Soms moet je eerst nog even naar zijn/haar huis om een taak af te ronden (pas als ze dat ‘luchtsprongetje’ hebben gemaakt, is de taak echt klaar) en dan zou je op het koffertje moeten kunnen tikken. Succes!

  Edit: Misschien kunnen we op het forum verder van gedachten wisselen.

 • @Floor: je moet wachten op je dagelijkse gift, ziet eruit als een emailtje (icoon) je hoeft dus niet op een mailbox te klikken

 • Hmmm, sedert enkele dagen heb ik de opdracht: ‘buy a bench’. Nu kocht ik al een boekenrek, een tuinbank, en een zitbank, maar geen van deze dingen lijkt ok te zijn. Wat bedoelt men met bench? Iemand een idee?

 • Hoi

  Ik ben in level 3 pas, heb 3 personages en huizen maar kom nu niet meer verder. Ik heb taak om 2 personages vrienden te maken en dan een party te geven. Nu weet ik niet hoe je ze vrienden maakt.

 • Ik heb na de opdracht buy a better couch al Meerdere banken gekocht op verschillende manieren geplaatst. Kom either green steak verder Ben in level 18 en heb 10 personen. :)

 • Gewoon op een personage klikken er verschijnen Dan verschillende iconen boor vrienden kies je voor bi nice. Na twee of drie keer deze handeling Zijn ze vrienden. Gr :)

 • @Alma:

  Hoi

  Ik heb nu hetzelfde probleem, moet 2 sims vrienden maken maar weet niet hoe? Weet jij inmiedels hoe het moet?
  Laar me weten.

  Bedankt

  Alma.hadic76@gmail.com

 • De sims op de ipad is echt heel leuk maar hoe zet je eigengemaakt eten op een tafel?
  Kan iemand me helpen? x

 • hoe zet je sims aan het werk dat ze naar hun werk gaan?? weet het echt niet help mee!

 • Een bench is een stuk aanrecht. Ik had zelf ook eerst een bank voor binnen en een voor buiten gekocht, maar dat was niet de oplossing.
  @Kat: @Kat:

 • Ben in level 26 met 12 huizen/personen. Ik wil een hond verplaatsen naar een ander huis/eigenaar. Weet iemand of dat kan en zo ja, hoe?

 • Een hond kopen kan je in de dierenwinkel maar die moet je dan eerst wel aanmaken. Je kan honden kopen voor LivePoints

 • Mijn sims spel werkt niet meer. Als ik de app aanklik, prbeert hij te laden, maarbdan stopt hij en ga ik terug naar startscherm van mijn i pad. Wat gebeurt er? Ik zit aan level 20.

 • hoe moet je een housewarming party geven?
  helpens please:$

 • Hoi

  Volgens mij moet je eerst 2 sims vrienden laten worden en dan komt het zelf goed.

 • Hallo, weet iemand hoe je de dingen in huis draait als je ze al hebt geplaatst? Ik heb namelijk een koelkast die verkeerd om staat en een toilet. Kan het nergens vinden!

 • Ik Ben helemaal verslaafd aan de sims, maar nu Ben ik al zo ver, ik kan er Niet meer in komen help, hij opent Niet meer, hij springt steeds weer terug n mijn begin scherm Vd I phone help help ik Vind het Niet leuk…

 • Ik Ben helemaal verslaafd aan de sims, maar nu Ben ik al zo ver, ik kan er Niet meer in komen help, hij opent Niet meer, hij springt steeds weer terug n mijn begin scherm Vd I phone help help ik Vind het Niet leuk…

 • Ik Ben helemaal verslaafd aan de sims, maar nu Ben ik al zo ver, ik kan er Niet meer in komen help, hij opent Niet meer, hij springt steeds weer terug n mijn begin scherm Vd I phone help help ik Vind het Niet leuk…

 • Ik Ben helemaal verslaafd aan de sims, maar nu Ben ik al zo ver, ik kan er Niet meer in komen help, hij opent Niet meer, hij springt steeds weer terug n mijn begin scherm Vd I phone help help ik Vind het Niet leuk…

 • Ik Ben helemaal verslaafd aan de sims, maar nu Ben ik al zo ver, ik kan er Niet meer in komen help, hij opent Niet meer, hij springt steeds weer terug n mijn begin scherm Vd I phone help help ik Vind het Niet leuk…

 • Hoe kan je meer Sims poppetjes aanmaken want ik heb er 2 en er komt in beeld dat ik er nog 1 persoon kan creëren maar ik weet niet waar dat moet ?

 • @mariska:
  Hoi Mariska,
  Als je dingen wit omdraaien of verplaatsen ga je in de koop/verkoopmode staan dan klik je gewoon op de koelkast of iets anders dan krijg je tekens waar je op kan drukken: dollar teken en de grijze met ronde pijl is het omdraaiteken

  Succes!

 • Kun je in deze sims ook cheats gebruiken? en zo ja hoe moet e die invoeren? voor meer geld bijvoorbeeld

 • als je een nieuw poppetje erbij wilt zul je eerst een huis moeten bouwen als je genoeg geld hebt.
  als je op een lege kavel klikt zie je vanzelf hoeveel het moet gaan kosten. je kunt voor een kant en klaar huis kiezen of een lege kavel en zelf een huis bouwen.

 • Hallo,

  Ik speel ook al een tijdje de sims… Maar nu wilt 1 sim niks meer doen… Ik krijg bij alles wat ik hem wil laten doen een icoontje boven zijn hoofd met 2 voetstapjes erin… Kan iemand me helpen?

 • Hallo,

  Ik speel het ook al een tijdje… Maar nu wilt 1 karakter niks meer doen… Ik krijg bij alles wat ik hem wil laten doen een icoontje boven zijn hoofd met 2 voetstapjes erin… Kan iemand me helpen?

 • @Sylvana: er is een blokkade. verzet een meubelstuk of maak een deur zodat de Sims bij de taak kan.

 • @Sylvana: er is een blokkade. verzet een meubelstuk of maak een deur zodat de Sims bij de taak kan.

  Origineel geplaatst door SylvanaHallo,Ik speel het ook al een tijdje… Maar nu wilt 1 karakter niks meer doen… Ik krijg bij alles wat ik hem wil laten doen een icoontje boven zijn hoofd met 2 voetstapjes erin… Kan iemand me helpen?

  Er is een blokkade, een meubelstuk staat in de weg of er Is geen deur waar de Sims door kan. Verplaats het meubelstuk.

 • Ik heb al 2 dagen volgens opdracht 4 sims als politician, maar hie kom ik verder?

 • Hoi Ria,

  Ook al had je al 1 of 2 politician’s moet je toch 4 deze nieuwe baan geven. de andere die het al waren tellen niet mee, heel raar, maar waar.

 • Weet iemand wat te doen bij de opdracht “Buy a nicer couch”? Al verschillende zetels gekocht, verkocht en verplaatst…

 • Wolfje,

  Het is de bedoeling dat je de duurste driezitter koopt

 • Help!!!!!

  Ik speel al een tijdje en was bij level 23″ had 10 personen, alles gebouwd wat je van werkplaatsen kon bouwen, had 35.000 nog aan geld over en in een word ik terug gezet naar level 1, al mijn geld is weg en alle werkplaatsen zijn weg.
  Ik heb wel alle 10 huizen en 10 sims maar ze doen ook raar. Als ik een sims opdracht geef om iets te doen en als ik daar blijf dan doen ze het ook maar als ik naar andere huis ga dan stopt die actie meteen. Paar van hun loopt in werk kleding omdat ze toen aan het weken waren toen dit gebeurde.
  Weet iemand wat er hier aan de hand is? Wat doe ik hier nou mee. Heb geen zin om opnieuw te beginnen.

 • Mijn hond die ik er bij ge kocht heb doet niks meer en je kan niks met hem doen weet iemand hoe dat kan en waar kan je leuke dingen voor de sims kopen zidat ze wat kunnen doen ?
  En kan je ook kinderen maken ??

 • Ik heb een vraag weet 1 van jullie hoeveel missies er zijn en hoe kom je snel aan geld wand ik moet nu al me 4de worplace bouwen dat is best duur maar voor ik dat geld heb duurt best lang

 • Gisteren hele spel op zwart. Had 15 Sims, meer dan 3 ton aan $ en kan helemaal opnieuw beginnen!

 • Hoi mensen
  Weten jullie wat je aan 2 honden heb wand die ene graaft hetzelfde als die andren en je kan niet bij 2 huizen tegelijk kijken

 • Hoi sebastiaan ik kom veel aan geld door dure dingen te vervangen voor goedkopere dingen en door me hond te laten graven en door op de huizen te klikken als ze klaar zijn
  Hoeveel missies er zijn weet ik niet

 • Djeeezzzzz… Ben al heel ver, met een park en al:start het spel ineens niet meer op! Lijkt wel te beginnen, met het opstartscherm en het laden en dan het EA logen …en dan ben ik ineens weer terug in het app-scherm.
  Heeft iemand dit al eerder gehad en/of weet iemand wat nu te doen? Ik heb al bij EA gezocht, maar nog geen bruikbare oplossing gevonden.
  Alvast bedankt voor jullie hulp!!

 • Hoe kom ik aan die valentijn spullen die ik op facebook zie van simsfreeplay ??

 • Hallowaaa mensen !! Ik heb tien Sims poppetjes en ben bij level 22. Nu staat er, get two Sims to whoohoo …. Wat is whoohoo ????? Weet iemand dit? Ik kom niet verder met me goal haha. Thnx alvast simsverslaafdes !!

 • T2 sims moeten een romantische relatie hebben, dan kunnen ze ook …… Whoopy (sex hebben). @Lien:

 • Gister sims gedownload maar elke keer als ik voor het derde huis een poppetje wil aanschaffen loopt die daar vast en kan ik niet verder help?!

 • Help!! Ik heb goal waar ik niet verder mee kom!
  Play with THE RC boat between 12 and 2 pm in the park.
  Ik zie in het park nergens een bestuurbaar bootje???
  Level 28 ben ik nu! Iemand dit al tegen gekomen??

 • Je moet eerst in de hobbywinkel een boot kopen, dan een sim naar het park sturen, dan zie je vanzelf de boot maar alleen tussen 12 en 2 uur ‘s middags@Just me:

 • @Lars: ik geloof dat je er maar 1 hebt in het hele spel.

 • Ik heb zonnetjes nodig om de RC boat te kopen , hoe kom ik eraan ?
  ik wil liever geen 8,- uitgeven aan de zonnetjes , dus verdere tips ?
  Groetjes

 • Jaa je moet eerst de hobbyshop kopen ervoor & daarna 50 zonnetjes uitgeven aan de. Boot groetje@Just me:

 • I have to send a sim to work with low hygiene? How do I do that ?

 • Ik heb een vraagje!
  mijn sims zouden tot 6 pm moeten werken. Het is volgens de tijd ook 6 pm maar ik krijg ze niet terug naar hun huis?! iemand tips?

 • @Tamara: Er is een uur tijdsverschil.

 • Origineel geplaatst door E Boere
  I have to send a sim to work with low hygiene? How do I do that ?

  Origineel geplaatst door Karin
  Ha, je bent er vroeg bij. Ik had ‘m vanmiddag ook geïnstalleerd. Ziet er inderdaad goed uit op de iPad. Fijn te horen dat je alleen in het begin zo aan het handje wordt meegenomen, want dat deed me erg denken aan The Sims Social op Facebook, wat ik niet lang leuk vond, om meerdere redenen.Deze versie maar eens een eerlijke kans geven.

 • ik ben net begonnen met de SIMS op Ipad en heb met aanwijzingen 2 poppetjes gemaakt. Hoe kan ik er een poppetje bij maken ?

 • ik heb op Ipad 2 sims poppetjes via aanwijzingen. Hoe maak ik een derde poppetje erbij??????

  GRAAG ANTWOORD X

 • Je moet een nieuw huis kopen, zodra dit gebouwd is kun je een Sims toevoegen.@Jasmin:

 • Zijn er cheats voor de sims free?

 • Hoe kan ik mijn iPhone Sims koppelen aan m’n iPad? Normaal als je ingelogd bent geeft het spel zelf aan dat je al bestaat als gebruiker en vraagt of je door wilt spelen of een nieuw spel wilt beginnen. Ik ben op m’n iPhone al zo ver dat ik geen zin heb om alles weer opnieuw te doen, hoe leuk ik het spel ook vind.

 • Hoe kan ik mijn poppetjes naar hun werk sturen? Ik heb al een gebouw staan maar ik krijg ze niet aan het werk. Kan het zijn dat dat pas vanaf een bepaald level kan?

 • Klik achter de sim op de aktetas, daar zal staan unemployed, kies dan een baan, dat kan al direct@Michelle:

 • Ik zit pas in level 5! -.- maar nu staat er dat je iemand de macht ofzo moet geven?! Ik heb 4 levenpunten en ik kan de goal voltooien al ik er 5 heb

 • Ik zit pas in level 5! -.- maar nu staat er dat je iemand de macht ofzo moet geven?! Ik heb 4 levenpunten en ik kan de goal voltooien al ik er 5 heb Dus dat schiet ook niet op ik heb echt hulp nodig!!!!! HELPPP

 • Ik dacht dat dat zou gaan, maar als ik ze heb anngemeld voor een baan dan loopt de balk onderin dat schermpje niet vol (er blijft 0% staan) en ik verdien er niet veel mee. Wat moet ik nu doen?@Jan:

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties