Gerucht: ‘7,85 inch iPad mini-prototypes arriveren bij Apple’

Volgens de Taiwanese nieuwssite United Daily News hebben LG Display en AU Optronics prototypes van de iPad Mini verzonden naar apple. Deze 7,85 inch tablet zou begin volgend jaar onthuld worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 7 inchVorige week dook de iPad Mini voor het eerst op. Deze goedkopere tablet zou volgens een analist Apple’s antwoord zijn op Amazon’s Kindle Fire-tablet. De analist beweerde dat het formaat van de tablet hetzelfde was gebleven, maar de Taiwanese site United Daily News spreekt dat nu tegen. Ze beweren dat de eerste proefmodellen van deze kleine iPad inmiddels bij Apple zijn gearriveerd. Het zou gaan om een iPad met een 7,85 inch scherm, met dezelfde 1024×768-resolutie als zijn grote broer.


Volgens United Daily News zijn er prototypes van de kleinere iPad verzonden door AU Optronics en LG Display. Beide bedrijven waren al eerder verwikkeld in de productie van de iPad. Volgens het artikel van de Taiwanese site zouden deze nieuwe iPads begin volgend jaar al onthuld worden.

Het behoud van de originele resolutie zou goed nieuws zijn voor app-ontwikkelaars. Zij hoeven hierdoor namelijk bijna niks te doen om hun apps aan te passen aan de resolutie. Het zou echter ook betekenen dat het Retina-scherm, dat in eerdere iPad 3-geruchten werd besproken, niet aanwezig zal zijn in de iPad Mini.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.