JP Morgan: ‘iPad-productie niet afgenomen’

Analisten van JP Morgan komen terug op verhalen over een verminderde iPad-productie. De Aziatische tank van de bank baseerde zich enkel op onderdelen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad J.P. MorganEr vindt op het moment een interne strijd plaats bij JP Morgan. De Amerikaanse bank vertelde ons gisteren nog dat Apple minder iPad-onderdelen zou gaan bestellen, waarschijnlijk omdat er een nieuwe iPad in productie zou zijn. Een analyse die volgens JP Morgan-analist Mark Moskowitz helemaal niet klopt. De analyse bleek afkomstig van het Aziatische team van de bank, terwijl het Amerikaanse hoofdkantoor claimt een andere visie te hebben. In het rapport werd enkel gekeken naar onderdelen.


“Met Apple gaat het prima”, aldus Moskowitz tegen Bloomberg. Volgens de Amerikaanse analist zal Apple in zijn vierde fiscale kwartaal tussen de 10,9 en 12 miljoen iPads verkopen. In deze visie is geen plaats voor de verminderde onderdelenproductie waar het Aziatische team van JP Morgan op rekent. Dit omdat die laatste zich enkel baseerde op de status van iPad-onderdelen. Moskowitz:

Wij zijn het niet eens met de verhalen over mindere verscheping. De cijfers die sinds maandag circuleren slaan wellicht op de onderdelen en niet de daadwerkelijke iPad 2 verschepingen. De status van onderdelen op de markt is geen betrouwbare bron wat betreft de status van de iPad zelf.

Hoe Apple het najaar uiteindelijk in zal gaan horen we hopelijk op 4 oktober. Heb je ook aandelen Apple, dan kun je uitkijken naar 18 oktober, want dan gaat Apple de nieuwste kwartaalcijfers bekendmaken.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.