Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

TED+SUB: TED-presentaties bekijken met ondertiteling

TED+SUB is een niet-officiële app waarin je TED-presentaties kunt bekijken, voorzien van ondertitels in diverse talen. Deze ondertitels zijn ook uit te schakelen.

ted-sub-iphoneDe TED-talks zijn legendarische presentaties van mensen die écht iets boeiende te vertellen hebben. Er was al een TED-applicatie om de opnames van deze presentaties te bekijken, maar wie wat moeite heeft met de gesproken teksten kan TED+SUB downloaden. Deze app bevat allerlei filmpjes, waarbij je zelf je taal kunt instellen. Eventueel kun je de ondertitels weer onzichtbaar maken door het uitvinken van de optie Settings > Show Subtitle. De kwaliteit van de video’s is ook instelbaar. Om snel de beste presentaties te vinden bekijk je het lijstje ‘Best of the Web’.


Verder kun je in het Engels zoeken of in je eigen taal. Interessante presentaties download je lokaal op je iPad, zodat je ze zonder internetverbinding kunt bekijken. Alleen op de iPad zijn de volledige ondertitels te zien, en ook is alleen op de iPad ondersteuning voor externe schermen en AirPlay. Deze universele app werkt goed op iPhone en iPad, maar het is geen officiële app van de TED-organisatie. Deze app heeft net een update gekregen, met meer gedetailleerde info over de auteurs en juiste weergave van de titel van elke presentatie.

Downloaden: TED+SUB (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 augustus 2011 om 23:27
Categorie
Onderwijs

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.