Kapotte iPads zijn kunst in fotoserie

Kunstenaar Michael Tompert vernield Apple producten om er vervolgens prachtige foto's van te maken.

De meeste mensen stellen het niet op prijs als hun iPhone of iPad kapot valt. Persoonlijke gegevens zijn verdwenen en er moet een nieuwe telefoon gekocht worden.
Michael Tompert denkt daar anders over: hij vernielde meerdere iPods, een iPhone, iPad en andere Apple-producten, om er vervolgens de mooiste foto’s van te maken.


Michael Tompert heeft vroeger gewerkt als grafisch ontwerper bij Apple. Voordat hij de foto’s maakte vernielde hij de iPhones en iPads met een hamer, gasbrander, handpistool of cirkelzaag. Het resultaat is een reeks prachtige foto’s waarbij je soms goed moet kijken wat er nu precies op de foto staat.

Het idee voor de serie kwam voort uit een ruzie tussen de twee zoons van Tompert. Beide zoons hadden met kerstmis een iPod touch gekregen. Ze kregen ruzie over de iPods en Tompert werd kwaad en gooide een van de iPods stuk op de grond. De manier waarop de iPod erbij lag bracht Tompert op het idee om een fotoserie te maken. Hij maakte een foto van de kapotte iPod touch en vroeg zijn vriend en fotograaf Paul Fairchild om hem te helpen bij de serie. Hieronder staat een selectie van de foto’s. Wil je er meer zien? Kijk dan bij Cult of Mac. Het zijn meerdere pagina’s, dus let goed op.

Deze fotoserie is al wat ouder, maar we vonden hem interessant genoeg om hem alsnog met jullie te delen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 juli 2011 om 17:56
Categorie
Achtergrond

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.