LG Display spreekt over Retina-scherm in iPad

De CEO van LG Display sprak in een interview met de Korea Times over retina-schermen die worden gebruikt in "iPhones en iPads". Bijzonder, want er is nog geen iPad met een retina-scherm aangekondigd. LG is verantwoordelijk voor bepaalde hardware in de iPad.

Retina displayHet is een van de meest besproken toevoegingen in de iPad 3: een scherm met een hogere resolutie. De iPhone 4 kreeg vorig jaar nog een Retina-scherm, maar toen de iPad 2 werd aangekondigd had hij nog steeds dezelfde resolutie als zijn voorganger. Geruchten van een Retina display in de iPad 3 stapelen zich sindsdien op en de CEO van LG Display lijkt er al meer van af te weten. Zijn bedrijf is bovendien betrokken in de productie van de iPad 2.


LG Display CEO Kwon Young-soo sprak gisteren met een aantal verslaggevers, waaronder de Korean Times. Hij beschuldigde Samsung van het misleiden van klanten met zijn OLED-schermen wegens een gebrek aan kwaliteit en functies. Daarna wijdde hij uit over de smartphone-markt. Steeds meer smartphonefabrikanten zouden volgens Kwon Young-soo een Retina-scherm krijgen, “zoals gebruikt wordt in de iPhone en iPad”.

Er is een iPhone met een retina-scherm, maar van een retina iPad is nog geen uitspraak gedaan. Het is makkelijk om er van uit te gaan dat Young-soo zich gewoon vergistte, maar wellicht weet Young-soo dingen die bij ons nog onbekend zijn. LG is op het moment verantwoordelijk voor het scherm in de iPad 2 en de kans is aanwezig dat ze benaderd zijn om te helpen met de iPad 3.

Eerder bleek nog dat Apple een scherm van 2048 bij 1536 aan het testen was. Ook dit bleek uit onderzoek van de Korea Times.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juli 2011 om 16:45
Categorieën
Apple, iDevices

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.