TinyUmbrella 5.00.06 ondersteunt ook iPad 2 met 3G (jailbreak)

Gebruikers met een iPad 2 GSM/CDMA kunnen tijdelijk gebruik maken van TinyUmbrella 5.00.06 in combinatie met opgeslagen SHSHs om te herstellen naar iOS 4.3, 4.3.1, 4.3.2 of 4.3.3.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

TinyUmbrellaOm een iPad of iPad 2 te kunnen herstellen naar een oudere firmwareversie heb je per iDevice en per firmwareversie een unieke handtekening nodig. Deze handtekening, die ook wel SHSH-gegevens of SHSHs wordt genoemd, is alleen te verkrijgen zo lang een bepaalde firmwareversie door Apple gesigneerd wordt. Momenteel wordt alleen iOS 4.3.4 nog door Apple gesigneerd. Voor gebruikers van een iPad 2 met een 3G-verbinding gold tot vandaag bovendien dat opgeslagen SHSHs van eerdere firmwareversies niet gebruikt konden worden om te downgraden. Dankzij een update van TinyUmbrella is dat vanaf vandaag wél mogelijk.


Updaten via iTunes

iPad 2 3G met herstellen dankzij TinyUmbrellaHet probleem dat zich voordoet bij het downgraden van de iPad 2 met 3G was dat een downgrade van de baseband (modemfirmware) strenger gecontroleerd wordt. Dit had tot gevolg dat een iPad 2 met 3G-verbinding in een restore loop terecht kwam. Andere iDevices kunnen dankzij een bootrom-exploit handmatig uit deze loop gehaald worden, maar dat is niet mogelijk bij de iPad 2, omdat daarvoor geen bootrom-exploit voorhanden is. Aangezien Apple de baseband nog wél signeert, is het (tijdelijk) mogelijk om een iPad 2 met 3G-verbinding te herstellen naar iOS 4.3 tot en met iOS 4.3.3 (waarvan iOS 4.3 en 4.3.3 met behulp van JailbreakMe.com te jailbreaken zijn).

Alle gebruikers die met behulp van TinyUmbrella hun SHSHs voor (bijvoorbeeld) iOS 4.3.3 hebben opgeslagen, kunnen voorlopig herstellen met deze firmwareversie. Je doet dit door eerst de optie Start TSS Server in TinyUmbrella te activeren voordat je probeert te herstellen met iOS 4.3.3 via iTunes. Om op dit moment nog met iOS 4.3.3 te kunnen herstellen via iTunes, zul je het firmwarebestand voor jouw iDevice moeten downloaden en de shift– of option-toets ingedrukt moeten houden wanneer je op Herstellen (of Restore) drukt. Als je ooit gebruik hebt gemaakt van de optie in Cydia om jouw SHSHs op te laten slaan, zul je deze ook van iOS 4.3.3 via TinyUmbrella kunnen downloaden.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.