iPad 2 trekt ontwikkelaars bij Android weg

Ontwikkelaars kiezen meer voor het ontwikkelen voor iOS in plaats van Android. Het aantal projecten voor Android-apps dat wordt gestart, is het afgelopen kwartaal gedaald, blijkt uit cijfers van Flurry.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

android ipadOndanks de enorme groeicijfers van Android kiezen ontwikkelaars toch liever voor iOS. De iPad 2 en de CDMA-versie van de iPhone 4 op het Verizon-netwerk hebben er zelfs voor gezorgd dat nóg meer ontwikkelaars naar iOS werden gezogen. Het blijkt uit een onderzoek van Flurry, waaruit blijkt dat Android de steun van ontwikkelaars heeft verloren, in het voordeel van iOS.


Er zijn minder Android-ontwikkelprojecten gestart: tussen Q1 en Q2 was er een terugval van 36 naar 28 procent. Eerder was sprake van een stabiele groei. In Q4 2010 was er bijvoorbeeld nog sprake van een ‘marktaandeel’ van 39% van Android-projecten. Flurry geeft als verklaring, dat 20 miljoen mensen een behoorlijk aantrekkelijke doelgroep vormen. Ontwikkelaars hebben al 100.000 apps voor de iPad gemaakt. De Verizon iPhone vormde ook een boost voor de ontwikkelactiviteiten. Flurry denkt dat Apple door z’n lange exclusieve overeenkomst met AT&T juist Android de kans heeft gegeven om snel te groeien, vooral bij operators die de iPhone niet mochten verkopen, zoals Verizon. Verizon en andere partijen probeerden Android in de markt te zetten als hét alternatief voor de AT&T iPhone. Nu de iPhone ook bij Verizon te koop is, werkt dit in het voordeel van de iPhone en dus ook voor de ontwikkelactiviteiten.

flurry projecten

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.