iOS 5 Beta 3 bevat nieuwe functie Assistive Touch

iOS 5 beta 3 is beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Deze bevat onder andere de nieuwe functie Assistive Touch, waarbij je allerlei functies kunt bedienen via een apart menu op het scherm.

ios-5-iphoneApple heeft vandaag iOS 5 Beta 3 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars, zoals je eerder vanavond al op iPhoneclub hebt kunnen lezen. In deze nieuwe beta zijn ook de nieuwe Assistive Touch-functies geactiveerd die al aanwezig waren in de vorige beta’s. Maar vanaf nu werken ze ook. Assistive Touch levert extra hulpmiddelen voor mensen die moeite hebben om de normale knoppen en vingerbewegingen op de iPad te gebruiken. Zoals hieronder is te zien toont Assistive Touch een soort overlay op het scherm. Met één schermtap krijg je toegang tot functies als roteren, scherm vastzetten, schudden en volume op en neer. Stel bijvoorbeeld dat je deels verlamd bent en geen kracht hebt om het toestel te schudden. Of je bedient de iPad met een stylus en kunt dus niet de gebruikelijke pinch-beweging maken.


Handicap of niet, de extra bedieningsopties zijn voor iedereen handig. Je kunt zelfs bepaalde vingerbewegingen opnemen en op commando afspelen. Wie de derde beta met build 9a5259f installeert zal nog meer vernieuwingen tegenkomen. De eerste ervaringen zijn positief: er zijn heel wat bugs opgelost, de snelheid van iOS is verbeterd en FaceTime werkt weer. Het synchronisatiemenu voor Wi-Fi-synchronisatie met iTunes is duidelijker geworden en bij het opstarten heb je nu de mogelijkheid om locatiediensten in of uit te schakelen. In het instellingenmenu voor locatiediensten kun je locatiegebaseerde advertenties van iAds en het verzenden van gebruikersgegevens uitschakelen.

assistive-touch-ios-5-beta-3

Verdere verbeteringen zijn: nieuw icoontje voor de Reminders-app, een nieuwe naam voor Wi-Fi Sync (‘iTunes Wi-Fi Sync’), instellen van zelfgekozen sms-tonen (op de iPhone) en instellingen voor voiceroaming (alleen iPhone). Verder is opvallend dat Apple het gebruik van iCloud Backups nog steeds afraadt.

assistive-touch-ios-5

Let op! Beta’s van iOS 5 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen niet gebruikt worden door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is in de reacties niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 5-betasoftware.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.