‘Apple haalt tweede fabrikant binnen om de iPad 3 te maken’

De nieuwe iPad, waarvan wordt gespeculeerd dat hij deze zomer wordt aangekondigd, zou door twee verschillende fabrikanten worden geproduceerd. Fabriek Foxconn wordt bijgesprongen door Pegatron of Quanta Computers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ipad handEr was de afgelopen weken flink meer vraag naar de iPad 2 dan Apple kon bieden. Gelukkig zijn de wachtlijsten inmiddels korter geworden en is de levertijd van een iPad inmiddels afgenomen tot een paar dagen. Misschien probeert Apple toekomstige problemen te voorkomen door een tweede fabrikant in te schakelen, om de productie van de volgende generatie iPad soepeler te laten verlopen. Het zou betekenen dat we niet voor de deur van de dichtstbijzijnde retailer hoeven te kamperen om op de eerste verkoopdag een nieuwe iPad in handen te krijgen.


Foxconn is de enige fabrikant die de iPad 2 produceert. Dit bedrijf heeft al extra productiefaciliteit in Brazilië gepland om sneller te kunnen inspelen op de vraag. Volgens het rapport van DigiTimes blijft Foxconn de producent van de volgende generatie iPad, maar komt er een tweede speler bij om de output te verhogen. Het zou gaan om Pegatron of Quanta Computers. Pegatron heeft al eerder met Apple gewerkt en is op het moment bezig met de Amerikaanse Verizon iPhone 4. De fabrikant dook eerder ook al op in iPhone 5-geruchten.

Deze nieuwe iPad wordt dit najaar misschien al onthuld en zou als grootste verbetering een retina-scherm hebben, met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.