Stelende TSA-medewerker gesnapt met iPad in zijn broek

Een beveiligingsagent van de TSA is gesnapt terwijl hij een iPad in zijn broek probeerde te verstoppen. De 30-jarige man bleek al veel diefstallen te hebben gepleegd.

ipad broekDe TSA (Transportation Security Administration) had al een slechte reputatie bij de Amerikanen. Ze zijn de beveiligingsdienst die op vliegvelden passagiers en hun tassen controleren, voordat ze op reis gaan en ze staan bekend als onvriendelijk en autoritair. Als passagier kun je maar beter niet in discussie gaan. Toch zal de TSA zich nu moeten verantwoorden, want TSA-medewerker Nelson Santiago-Serrano wordt ervan verdacht dat hij 50.000 dollar aan elektronica uit koffers van passagiers heeft gestolen. Hij werd gesnapt toen hij een iPad in zijn broek probeerde te verstoppen.


De 30-jarige official werkte op de Fort Lauderdale-Hollywood International Airport in Florida. Hij wordt beschuldigd van diefstal: meer dan 50.000 dollar aan spullen ontvreemdde hij in de afgelopen zes maanden. Een medewerker van Continental Airlines trof de man uiteindelijk aan, toen hij een iPad uit de bagage van een passagier probeerde te stelen en in zijn borek stak. De dief had de gewoonte om meteen foto’s te maken van de spullen die hij had gestolen, om ze vervolgens online te verkopen. Dat deed hij nog voordat zijn werkdag eindigde. Het ging om iPads, maar ook om computers, GPS-apparaten en camera’s. Het komt overigens wel vaker voor dat TSA-medewerkers gesnapt worden voor diefstal. Waardevolle spullen kun je daarom maar beter in je handbagage stoppen.

De broek op de foto is een iGotaBigAssPocket van ohnodoom.com

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 juli 2011 om 10:17
Categorie
Achtergrond

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.