Komt Apple dit najaar met de ‘iPad HD’ en professionele apps?

Volgens This is my next komt Apple dit najaar met een aanvullend model iPad met een twee keer zo grote resolutie (2048 x 1536 pixels) die de naam 'iPad HD' moet dragen. Daarnaast zou Apple bezig zijn met professionele apps, zoals Final Cut en Aperture voor de iPad.

ipad-2De afgelopen dagen staan in het teken van veel geruchten over de aankomende nieuwe iPhone. Maar tegelijkertijd worden ook de geruchten dat Apple dit jaar nog een iPad zou kunnen introduceren sterker. De website This is my next van Joshua Topolsky, voormalig hoofdredacteur van Engadget, schrijft op basis van eigen bronnen dat Apple dit najaar niet alleen een nieuw model iPhone op de markt brengt, maar ook van plan is om de iPad-familie te gaan uitbreiden met een nieuw iPad-model. Dit zou echter niet de derde generatie iPad zijn, maar een extra model naast de bestaande iPad 2, die begin dit jaar op de markt kwam.

Het zou hierbij gaan om een apparaat dat de naam “iPad HD” draagt en een twee maal zo grote resolutie krijgt als de iPad 1 en 2, namelijk 2048 x 1536 pixels. De toevoeging “HD” zou niet alleen gekozen zijn vanwege de hogere resolutie, zo stelt de website, maar ook omdat het apparaat gericht is op een andere markt. De iPad HD zou bedoeld zijn als “pro”-apparaat en daarmee gericht op de high-end markt, mogelijk mensen die in de video- en fotoproductie werken. De nieuwe tablet zou geïntroduceerd worden tezamen met een professionele iPad-applicatie, waarbij gedacht moet worden aan Apple’s videobewerkingssuite Final Cut of de fotobewerkingssoftware Aperture.

Het gerucht is interessant aangezien er woensdag nog een analist was die riep dat Apple dit najaar met de “iPad Plus” zou komen die een hogere resolutie zou hebben dan de huidige iPad. Het apparaat zal een pixeldichtheid van 250-300 ppi (pixels per inch) hebben, zo stelde analist Craig Berger van FBR Capital Markets op basis van contacten binnen Apple’s toeleveranciers in Azië. Ter vergelijking: de huidige iPad heeft een scherm van 132 ppi en voor de iPhone 4 is dat zelf 326 ppi. Zowel Berger als Topolsky stellen echter dat het niet om de iPad 3 zou gaan.

Eerder waren in betaversies van iOS 5, ook al aanwijzingen gevonden voor een hogere resolutie in de volgende generatie iPad. Dit zou afgeleid kunnen worden uit de achtergrond van Newsstand, de virtuele kiosk in iOS 5. Deze achtergrond was in de iOS 5-SDK aanwezig in de gewone iPad-resolutie met een hoogte van 768 pixels (768 x 1024 pixels) en een twee maal zo grote resolutie van 1536 pixels breed, oftewel 1536 x 2048 pixels.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.