‘JailbreakMe.com wordt voor morgenochtend gelanceerd’ (jailbreak)

Volgens een screenshot van een e-mailconversatie die comex gevoerd zou hebben met één van de personen achter het lekken van JailbreakMe.com, zou een definitieve publieke versie van de jailbreak tussen nu en morgenochtend Nederlandse tijd moeten volgen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

JailbreakMe.com lek in videoEén van de twee personen die achter het lekken van de beta van de JailbreakMe.com bestanden zitten, heeft weer door middel van een lek van zich laten horen. In een forumpost heeft hij een afbeelding geplaatst waarin een conversatie met comex te zien zou zijn. In de bewuste conversatie wordt ook melding gemaakt van wanneer comex verwacht JailbreakMe.com te kunnen lanceren.


Het lijkt erop dat de betaversie in eerste instantie door @rlobbins op de server van comex werd gevonden en dat @MultiMediaWill zich vervolgens geroepen voelde om de bestanden openbaar te maken met bijbehorende Youtube-video. De laatstgenoemde claimt nu contact met comex te hebben gehad over JailbreakMe.com. Ondanks dat het niet om de meest betrouwbare persoon gaat, is het niet per se onwaarschijnlijk dat deze Will contact heeft gehad met comex. Nadat de jailbreak uitlekte plaatste comex namelijk de volgende tekst op de website waar de beta van JailbreakMe.com voor testdoeleinden te vinden was:

So you found it. Congratulations. Was it worth it?

(email me.)

In de screenshot van de vermeende conversatie valt in de rechterbovenhoek het bekende e-mailadres van comex te zien. In de e-mails die door comex verzonden zouden zijn valt te lezen dat de hacker in eerste instantie probeerde uit te leggen wat er kwalijk was aan het uitlekken van een betaversie van de jailbreak. Doordat de jailbreak is uitgelekt heeft Apple een namelijk een voorsprong om het lek te dichten in iOS 4.3.4, waardoor de hoeveelheid tijd dat de jailbreak werkt op de laatste firmwareversie volgens comex in totaal met twee dagen verkort zou worden. In een latere e-mail valt vervolgens nog te lezen dat comex zonder verdere tegenslagen verwacht de jailbreak tussen nu en morgen uit te kunnen brengen.

Jailbreak ETA?

Over het algemeen wordt aangenomen dat comex zich momenteel in New York City bevindt (EDT), wat betekent dat JailbreakMe.com voor morgenochtend 6:00 Nederlandse tijd verwacht zou kunnen worden. Als de e-mailconversatie al authentiek is zou het overigens ook nog wat later kunnen worden; over het algemeen lijkt comex tot circa 08:00 Nederlandse tijd actief te zijn, gebaseerd op zijn tweets. Het is ook mogelijk dat comex degene die zijn jailbreak heeft gelekt intentioneel van onjuiste informatie heeft voorzien. Ook als de informatie om wat voor reden dan ook onjuist blijkt, wordt de lancering van de jailbreak op zeer korte termijn verwacht.

Tweet density comex

Reacties: 115 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.