Comex in race tegen de klok na uitlekken JailbreakMe.com (jailbreak)

Door het uitlekken van JailbreakMe.com zal comex de definitieve versie van de jailbreak in een race tegen de klok uit moeten proberen te brengen. Een update van iOS die de beveiligingslekken patcht wordt op korte termijn verwacht.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Race tegen de klokNa het uitlekken van de jailbreak voor onder andere de iPad 2 eerder vandaag, zal comex de definitieve vernieuwde versie van de website JailbreakMe.com in een race tegen de klok uit moeten brengen. Apple zal de exploits waar gebruik van gemaakt wordt naar verwachting op korte termijn op proberen te patchen. De hacker comex lijkt voorlopig wel vastbesloten om door te gaan met zijn werk aan de jailbreak voor onder andere de iPad en iPad 2 op iOS 4.2.1 tot en met iOS 4.3.3.


Voor Apple zal het patchen van de bugs waar JailbreakMe.com gebruik van maakt de hoogste prioriteit hebben, omdat de exploits daarvoor aantonen dat elke iPhone, iPod touch en iPad in principe kwetsbaar is om van afstand te worden overgenomen. De vorige keer dat JailbreakMe.com werd ingezet om iOS 4.0 en 4.0.1 te jailbreaken, volgde een patch in de vorm van iOS 4.0.2 dan ook al na tien dagen. Deze keer wist Apple echter vantevoren al beter wat ze konden verwachten en krijgen ze nu dus ook een voorsprong om de lekken te dichten in iOS 4.3.4.

TinyUmbrella

Gebruikers wordt aangeraden om met behulp van TinyUmbrella de SHSHs van iOS 4.3.3 op te slaan. Met behulp van deze bestanden kun je nog steeds herstellen naar iOS 4.3.3 wanneer iOS 4.3.4 eenmaal uit is, zodat je jouw iPad of iPad 2 kunt blijven jailbreaken. Om met succes gebruik te kunnen maken van TinyUmbrella kan het noodzakelijk zijn om in het tabblad Advanced de optie Request SHSH from Cydia uit te vinken. Met de komst van iOS 5 zal het naar alle waarschijnlijkheid niet meer mogelijk zijn om SHSHs op te slaan, waardoor je SHSHs van iOS 4.3.3 en eerder nog belangrijker zullen worden om te kunnen jailbreaken.

Reacties: 54 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.