PadPivot na overweldigend succes in handen van Kickstarter-kopers

De PadPivot is een project van Kickstarter, dat extreem succesvol is verlopen. De houder voor de iPad werd 20 maal overtekend.

padpivotSoms zijn er Kickstarter-projecten die totaal niet van de grond komen en moeite hebben om de eerste duizend dollar bij elkaar te sprokkelen. Maar er zijn ook projecten die gigantisch aanslaan en vele malen worden overtekend. PadPivot is zo’n succesverhaal. De bedenker van deze iPad-houder had maar 10.000 dollar nodig om zijn droom te realiseren. Het werd bijna twintig maal zoveel: bijna 200.000 dollar.


Bijna 5.000 bofkonten hebben straks een PadPivot tablethouder op hun bureau staan. Voor maar 25 dollar kon je in bezit komen van deze houder, die ook geschikt is voor de Galaxy Tab, Kindle of ander type tablet.

We schrijven op iPadclub regelmatig over Kickstarter-projecten en daarbij rijst wel eens de vraag: hoeveel van deze projecten eindigen nu eigenlijk succesvol? Krijgen de mensen die investeren in de projecten eigenlijk wel de spullen thuisgestuurd? Het antwoord is ja. Zodra een project volledig gefinancierd is en genoeg sponsors heeft gevonden, krijgen de mensen die in het project geloofden het product thuisgestuurd. Lukt het niet, dan kost het de investeerders geen cent: ze krijgen hun geld teruggestort en het project wordt afgeblazen.

padpivot smartphoneVandaar dat we nu eens de aandacht richten op de situatie achteraf: een project waarbij genoeg geld is ingezameld en waarbij de eerste producten op de deurmat vallen. Toch ging het zelfs bij het bovenmatig succesvolle project PdPivot niet allemaal zoals gepland: de 9-jarige zoon van de bedenker ontdekte eind mei dat er iets niet helemaal deugde met de schroef van de PadPivot, waardoor de eerste 75 exemplaren meteen de prullenbak in konden. Er waren nog geen producten naar de kopers gestuurd, waardoor de bedenker zich een kostbare omruilactie kon besparen.

De nieuwe uitvoering is robuuster gemaakt. De houder is opvouwbaar tot een pakketje ter grootte van een pakje sigaretten, zodat de PadPivot ook op zak te steken is. Handig is dat je de PadPivot niet alleen geschikt kunt maken voor de iPad, maar dat je ‘m ook op je been kunt leggen als je wilt gitaarspelen, zoals de foto’s hiernaast laten zien. De iPhone past ook prima in de houder.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 juni 2011 om 15:49
Categorie
Accessoires

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.