Aanwijzingen voor iPad3,1 en iPad3,2 gevonden in code iOS 5

In de code van iOS 5 zijn aanwijzingen gevonden voor een iPad3,1 en iPad3,2. Dit zijn nieuwe modellen die nog niet eerder op de markt zijn verschenen.

ipad3In de code van iOS 5 zijn profielen gevonden voor twee nog niet officieel verschenen iPads. De verwijzingen naar iPad3,1 en iPad3,2 wekken de indruk dat Apple intern al bezig is met twee nieuwe modellen. En dat is niet zo vreemd, want nog voordat een nieuwe iPad op de markt is heeft Apple al plannen voor de opvolger(s) op de plank liggen. De aanwezigheid van de twee profielen hoeft niet te betekenen dat er op korte termijn een nieuwe iPad op de markt komt. iOS 5 staat immers pas gepland voor de herfst van 2011. Toch blijven er geruchten circuleren dat Apple nog dit jaar een verbeterde iPad 2 of misschien zelfs de iPad 3 met Retina display op de markt gaat brengen.


ios 5Toch gaan de meeste analisten er vanuit dat Apple zich aan het gebruikelijke releaseschema houdt en pas begin 2012 met een volgende generatie iPad op de proppen komt. Omdat er op WWDC geen nieuwe iPhone werd aangekondigd, zal Apple in de herfst vermoedelijk al de handen vol hebben met de release van de nieuwe iPhone. Opvallend is trouwens, dat in de code geen verwijzingen naar nieuwe iPods zijn gevonden. De iPod touch krijgt meestal in augustus/september een update. Apple’s vaste schema om nieuwe producten aan te kondigen lijkt niet meer zo’n zekerheid als voorheen.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.