Tiener verkoopt zijn nier in ruil voor een iPad

Een 17-jarige Chinese tiener heeft een nier verkocht om een iPad te kunnen kopen. Hij heeft echter spijt van, omdat zijn gezondheid nu achteruit gaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

nierenTriest nieuws uit China: een 17-jarige tiener heeft daar zijn nier verkocht, in ruil voor een iPad. Tiener Zheng wilde graag een iPad, maar kon zich dat niet veroorloven. Nu heeft hij echter spijt: zijn gezondheid is achteruit gegaan en het lijkt achteraf toch niet zo’n gunstige ruil. Zheng werd benaderd door een orgaanhandelaar op internet, die vertelde dat hij kon helpen: als hij een nier verkocht, zou hij daar 20.000 yuan voor krijgen. Dit komt neer op zo’n 3.100 dollar, dus Zheng had na de ingreep geld genoeg om wel zes iPads te kopen. Op 28 april werd Zheng’s rechternier verwijderd, waarna hij zijn geld ontving.


Zheng’s moeder wist echter niet wat er gaande was en probeerde na afloop in contact te komen met de orgaanhandelaar, maar die bleek nergens meer te vinden. Ook bleek het ziekenhuis waar de operatie werd uitgevoerd, de operatie van Zheng niet in het systeem te hebben. Zheng staat er ook niet als patiënt geregistreerd. De Chinese overheid onderzoek nu de situatie.

Natuurlijk is het absurd om een nier op te offeren voor een iPad. Maar wat zou jij overhebben voor een iPad, als je het geld niet zou hebben? Je laptop verkopen? Of een maand lang boodschappen doen voor bejaarden?

Via: Shanghai Daily
Tipgever: Pluk925

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 juni 2011 om 2:25
Categorie
Achtergrond

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.