School in Ierland vervangt studieboeken door iPads

Een school in Ierland geeft studenten de keuze om de papieren studieboeken te vervangen door een elektronisch exemplaar op de iPad.

school ierlandNiet alleen op universiteiten wordt er naar iPads gekeken; ook voor een jongere doelgroep zijn ze interessant. Vanaf september gaat het St. Coleman College in Claremorris (Ierland) de scholieren voor een keuze stellen. Ze kunnen met ouderwetse papieren schoolboeken gaan leren, of kiezen voor iPads, die zijn voorzien van allerlei apps en elektronische versies van studieboeken. Nadat ouders en docenten naar hun voorkeur was gevraagd, bleek dat 96% voorstander was van het gebruik van iPads.


Daardoor zullen 90 eerstejaars studenten de optie krijgen om met de iPad het nieuwe schooljaar in te gaan. De iPads en apps kosten de school zo’n 700 euro per stuk, maar volgens schoolhoofd Jimmy Finn kunnen die kosten worden uitgespreid over drie jaar. “Het is een uniek idee, maar we moeten meegaan met onze tijd”, zegt Finn. Het is overigens niet verplicht om voor de elektronische studieboeken te kiezen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 juni 2011 om 17:44
Categorie
Achtergrond

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.