Apple blijft voorlopig Google Maps gebruiken

Apple gaat voorlopig verder met het gebruik van Google Maps. Google-topman Eric Schmidt zegt dat Google en Apple de overeenkomst over kaartdiensten heeft verlengd.

google mapsVoormalig Google-baas Eric Schmidt heeft tijdens een interview aangegeven, dat Apple ook in de nabije toekomst kaarten van Google blijft gebruiken. Het maakt een einde aan de geruchten, dat Apple van plan zou zijn om een eigen kaartendienst uit te rollen. Schmidt deed zijn uitspraken tijdens een D9-interview, waarin hij de relaties tussen Amazon, Apple, Facebook en Google beschreef als een “bende van vier”. Het zijn bedrijven die het snelst groeien in de tech-industrie. Toch hebben de bedrijven elkaar ook nodig, zoals Apple en Google. “We have a partnership with Apple, and we compete with them,” zei Schmidt. “We have a very, very good maps partnership and search partnership.”


Apple zou bezig zijn om een eigen kaartensysteem te ontwikkelen, na de overname van de bedrijven Placebase en Poly9. Het lijkt erop dat Apple voorlopig nog wel even verder wil met het kaartmateriaal van Google. Schmidt reageerde ook op Steve Jobs’ opmerkingen dat Android een “probe in your pocket” is en dat je gegevens niet veilig zijn op het Android-platform. Hij beweerde dat de informatie opt-in en anoniem wordt vrijgegeven en dat de data die Google met Android verzamelt niet is bedoeld om Google’s zoekbusiness te voeden. Ze gebruiken geen informatie uit je telefoon (zoals locatie) en gebruiken het om te zoeken. Erick Schmidt is voormalig CEO van Google. Nu is hij uitvoerend bestuursvoorzitter van Google.

In zijn presentatie legde Schmidt ook uit dat Apple en Google het ontwerpproces verschillend oppakken. Apple maakt “erg mooie producten” maar doet dit in een ‘curated’ omgeving, een beperkte groep waarbij Apple de omvang en regels bepaalt. Google doet het omgekeerde en probeert op die manier een groter deel van de taart in handen te krijgen. Op de vraag voor welk platform Schmidt buiten Android en iOS zelf zou ontwikkelen, als hij een kleine ontwikkelaar zou zijn, antwoordde Schmidt dat er vaak geen derde keuze is. Daarbij deelde hij opnieuw een schopje richting Apple uit. Bij Apple is er volgens hem sprake van gesloten code, waardoor je dingen die je hebt ontwikkeld niet gemakkelijk kunt overzetten naar bijvoorbeeld een browser-app. Als je een iOS-app hebt gemaakt heb je vaak niet meer de resources om nog voor een derde platform te ontwikkelen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 juni 2011 om 14:04
Categorie
Apple

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.