Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Apple zoekt medewerker voor nieuwe functies in iOS-kaarten

Apple is op zoek naar een engineer die de Kaarten-app voor iOS naar een hoger plan kan brengen. Het wijst opnieuw op plannen om meer met locatiediensten te doen.

maps ipadApple zoekt engineers die de kaarten-app op iOS op een hoger plan kunnen brengen. Dat blijkt uit het vacature-aanbod van Apple zelf. Apple zocht eerder al meer medewerkers die zich met locatiediensten bezig gaan houden. Nu zoeken ze een iOS Maps-engineer die gaat werken aan innovatieve nieuwe functies en een vooruitstrevende gebruikersinterface. Het gaat specifiek om de kaarten-app op de iPhone en andere iOS-apparaten. Eén van de geruchten is dat Apple aan een oplossing werkt voor routenavigatie op de iPhone. Wat we in ieder geval weten is dat er binnen een paar jaar een crowdsourced verkeersdienst staat gepland, waarbij de gebruikers zelf de gegevens aanleveren.


Overigens bestaat een crowdsourced verkeersdienst al, want TomTom krijgt de gegevens over snelheden op het wegennet al aangeleverd van Vodafone.

De vacature-omschrijving luidt:

Come work for the team that revolutionized the mobile technology industry as it continues to define what computing looks like in a post-PC era. The Maps team is looking for a proactive and hardworking software engineer to join our team. Along with excellent skills in object-oriented software design and programming, the successful candidate will have real-world experience developing sophisticated user interfaces. Excellent communication skills are also a must, as you will be collaborating closely with Apple’s peerless human interface team to add new and innovative features.

Diverse geruchten geven aan dat iOS 5 ook wel eens meer locatiefuncties kan bevatten, plus een aantal online (‘cloud’)-diensten. Mogelijk zitten er ook sociale locatiefuncties in MobileMe of iCloud, waarbij je je actuele locatie kunt doorgeven aan familieleden en andere naasten.

Meer info: vacature Apple

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 mei 2011 om 23:24
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.