Star Walk voor iPad krijgt augmented reality-functie

Star Walk voor iPad heeft een update gekregen, met augmented reality-functie voor de iPad 2. Je kunt objecten zien

star walk ipadDe sterrenapplicatie Star Walk voor de iPad heeft een update gekregen. De update is uitgebracht vanwege Yuri’s Night, het feit dat het op 12 april 50 jaar geleden is dat de eerste mens de ruimte in ging. Vito Technology brengt de astronomiegids Star Walk al sinds de eerste generatie iPad uit, maar heeft nu een paar aanpassingen doorgevoerd voor de iPad 2, zoals een augmented realityfunctie. Je kunt de camera, gyroscoop en kompas van de iPad 2 gebruiken om je ervaring nog verder te verrijken.


Kijk je naar de sterrenhemel via deze app, dan zie je extra informatielagen, zodat je nog meer kunt ontdekken. De augmented realityfunctie projecteert de info op de plek waarnaar je kijkt. Daardoor wordt het ook mogelijk om op klaarlichte dag te kijken waar de sterren zich bevinden, zoals je op bovenstaande foto kunt zien.

De app bevat nu ook een ingebouwde agenda met astronomische gebeurtenissen, zodat je beter kunt plannen wanneer je naar de sterrenhemel kijkt. Je kunt gebeurtenissen bookmarken en via sociale netwerken delen met anderen. Verder is er een zoekfunctie toegevoegd en heb je een verbeterde weergave van de sterrenhemel. De bedieningsknoppen zijn ook iets aangepast. Al deze nieuwe functies gelden trouwens ook voor de iPhone- en iPod touch-versie, die bovendien is afgeprijsd naar €0,79. Voor de iPad-versie betaal je nog wel de normale prijs.

Kort na deze release verscheen er nog een kleine extra update. Daarin wordt TV OUT ondersteund met maximaal 720 op de eerste generatie iPad en Full HD TV Out op de iPad 2.

Downloaden: Star Walk voor iPad (€3,99)
Ook verkrijgbaar: Star Walk voor iPhone (met korting: €0,79)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 april 2011 om 13:50
Categorie
Onderwijs

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.