Music Top 100s hits op de iPad verschenen

Music Top 100s Hits is nu ook op de iPad verkrijgbaar. Met deze app kun je de iTunes top 100 van verschillende landen

music top 100De Nederlandse ontwikkelaar Sixpack heeft een iPad-versie uitgebracht van de app ‘Music Top 100 Hits’. Met deze app kun je ontdekken welke muziek populair is. Er was al eerder een iPhone-applicatie verschenen van ‘Music Top 100 Hits’, die in vijf maanden tijd meer dan 1,5 miljoen keer is gedownload. Het is daarmee een van de meest succesvolle Nederlandse apps. Nu kun je de app ook op je iPad gebruiken, waarbij je actuele hitlijsten van 23 landen wereldwijd te zien krijgt. De lijsten worden elk uur bijgewerkt.


Je kunt makkelijk omschakelen tussen de verschillende iTunes-ranglijsten, waarbij je kunt zien wat in iTunes momenteel ‘hot’ is in landen als de VS, Frankrijk, Australië of Japan. Van alle internationale nummers kun je een preview beluisteren. Je kunt nummers ook als favoriet opslaan om later nog eens terug te luisteren of aan te schaffen. Door een koppeling met Last.fm kun je ook achtergrondinformatie over artiesten opvragen en foto’s bekijken.

De app zelf is gratis; bij aanschaf van de nummers verdient de ontwikkelaar een klein percentage. Naast de gratis versie (met reclame) kun je ook een betaalde versie aanschaffen voor €3,99. De betaalde versie biedt meer beeldmateriaal, toont meer informatie op het scherm en heeft onder andere de mogelijkheid om door de hitlijst van een land te scrollen, terwijl je tegelijk naar een nummer luistert. Heb je nummers gevonden die je met vrienden wilt delen, dan kan dat via Twitter, Facebook of e-mail.

music top 100 ipadHet pluspunt ten opzichte van de iTunes-app die al standaard op elke iPad aanwezig is, is dat je makkelijker naar verschillende landen kunt bladeren en nummers kunt aanschaffen die in het buitenland hoog genoteerd staan, zonder eerst weer terug te bladeren naar je eigen land.

Downloaden: Music Top 100s Hits (gratis) en Music Top 100s Hits Pro HD (€3,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 april 2011 om 14:49
Categorie
Muziek

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.