‘iPad 2 krijgt drie versies, scherm dat beter bestand is tegen vlekken en licht’

Volgens Digitimes komt de volgende iPad er naast de bestaande Wi-Fi en Wi-Fi + 3G-varianten ook in een versie speciaal voor CDMA-netwerken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ipadsUit de vele geruchten van de afgelopen tijd is ons al veel duidelijk geworden over de volgende iPad, die voor het eerste kwartaal van 2011 op de planning zou staan. Zo zou de opvolger van de huidige iPad, als we de geruchten mogen geloven, uitgerust worden met tenminste één camera voor FaceTime-videobellen en een beeldscherm met een hogere resolutie, ook wel ‘Retina Display’ genoemd. Ook een USB-poort en een gyroscoop — zoals in de iPhone 4 en iPod touch — zouden tot de mogelijkheden behoren. Een nieuwe week brengt weer nieuwe geruchten.


De Chinese website Digitimes, meldt op basis van industriële bronnen, dat Apple volgend jaar met drie versies van de nieuwe iPad komt. Naast de bestaande Wi-Fi- en Wi-Fi + 3G-varianten krijgt de volgende iPad ook een versie speciaal voor CDMA-netwerken, een technologie die in de Verenigde Staten door provider Verizon gebruikt wordt. Zoals we hier in Nederland voortdurend speculeerden over de verkrijgbaarheid van de iPhone bij alle Nederlandse providers, zo speculeert men in de VS over de verkrijgbaarheid van de iPhone bij Verizon. Het lijkt erop dat ook dat het aankomende jaar een feit zal worden.

Volgens Digitimes start de massaproductie van het apparaat op z’n vroegst in de tweede helft van januari. Begin deze maand berichtte de website nog dat de iPad 2 dan waarschijnlijk eind februari in de winkels zal liggen. Volgens de laatste informatie waarover de website beschikt zullen er dan tussen de 500.000 en 530.000 iPads beschikbaar zijn; eerder ging men nog uit van een getal tussen de 500.000 en 600.000. Dit is slechts een fractie van de 40 miljoen leveringen voor heel 2011, waar bronnen op dit moment vanuit gaan.

Daarnaast meldt de website dat Apple de coating die moet voorkomen dat er vlekken op het beeldscherm komen heeft verbeterd. Na langdurig gebruik vertoont het scherm van de huidige iPad veel (vinger)vlekken. Deze hebben overigens geen invloed op het gebruik van het apparaat en zijn met een doekje wel weer weg te krijgen. Ook werkt Apple aan een behandeling voor het scherm die reflectie door zon- en kunstlicht moet verminderen, aldus Digitimes. Hierdoor zou Apple beter met Amazon’s e-reader Kindle moeten kunnen concurreren waarbij het scherm, in tegenstelling tot de iPad, wel goed in de zon te lezen is.

Afgelopen week meldde een Japans blog nog dat de volgende iPad platter is dan zijn oudere broertje en ook zou beschikken over een grotere verbeterde luidspreker. Als we de informatie van dit blog mogen geloven zal de iPad 2 ook iets kleiner zijn dan het huidige model (239 bij 186 mm), maar wel dezelfde schermgrootte (9.7 inch) hebben.

Reacties: 47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.