QuickOffice Connect voor iPad krijgt optie om PowerPoint 2003 te bewerken

quickoffice powerpointDe iPad wordt steeds meer een vervanger voor de laptop, dankzij apps waarmee je bijna alle handelingen kunt uitvoeren die je ook op de laptop gewend bent. PowerPoint is daarbij altijd nog een zorgenkind: er zijn wel apps die PowerPoint-bestanden aankunnen, maar vaak kun je de bestanden alleen bekijken en niet bewerken. Quickoffice maakt het kantoorwerk op de iPad een stuk makkelijker met een update van de Quickoffice Connect Mobile Suite, waarin het mogelijk wordt om PowerPoint-bestanden te bewerken. Er zit echter wel een beperking op: alleen PowerPoint 2003 kun je bewerken. Bij PowerPoint 2007 is het nog steeds alleen mogelijk om te bekijken.

Quickoffice Connect biedt je de mogelijkheid om Microsoft Office-bestanden op je iPad te maken, openen en bewerken. Voor Word, Excel en PowerPoint zijn er specialistische tools toegevoegd. Dat Quickoffice een niet-officiële oplossing van een externe ontwikkelaar is (en niet van Microsoft zelf) heeft nog een ander voordeel: je zit niet vast aan eigen Microsoft-diensten maar er is ook een koppeling gemaakt met diensten van anderen, zoals Dropbox, MobileMe, Google Docs en Box.net.

quickoffice connect ipad

De nieuwe update van Quickoffice Connect Mobile Suite biedt de mogelijkheid om lettertype, kleur, lettergrootte en font aan te passen op PowerPoint-sheets. Ook kun je nieuwe sheets toevoegen, wissen en de volgorde ervan veranderen. Veelgebruikte vormen (cirkels, vierkanten, driehoeken) kun je manipuleren, je kunt objecten naar de voor- of achtergrond halen en je kunt tekst in tekstblokken bewerken. Ook heb je de mogelijkheid om foto’s in je presentaties op te nemen. Heb je je presentatie klaar, dan kun je ze in slideshow-mode bekijken, op de iPad zelf of via een externe monitor.

Downloaden: Quickoffice Connect Mobile Suite (€11,99)

6 reacties op “QuickOffice Connect voor iPad krijgt optie om PowerPoint 2003 te bewerken”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Wie een Mac heeft gebruikt Keynote, voor Windows-gebruikers zijn er inmiddels ontzettend veel goedkopere en veel betere alternatieven dan Powerpoint.

  Wat mij betreft een compleet onzinnige app.

 • Onzin @ hierboven. Powerpoint is nog steeds gewoon een uitstekend pakket om te gebruiken voor professionele presentaties.

 • Maar Keynote blijft mooier.

 • Origineel geplaatst door Jan Reet
  Wie een Mac heeft gebruikt Keynote, voor Windows-gebruikers zijn er inmiddels ontzettend veel goedkopere en veel betere alternatieven dan Powerpoint. Wat mij betreft een compleet onzinnige app.

  Wake up! Ieder in de zakelijke wereld gebruikt PowerPoint. Persoonlijk bevalt DocsToGo mij beter dan QuickOffice.

 • Ik ken docstogo niet, maar ik vind quickoffice traag wanneer je typt. Iemand hier ervaring mee?

 • Heb geen pro lemen met typen, maar misschien typ ik minder snel

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties