Remote-applicatie voor iPad krijgt update met AirPlay-video

Apple heeft een update uitgebracht voor de iPhone- en iPad-applicatie Remote, waarmee je op afstand het afspelen via iTunes kunt bedienen. AirPlay-video's en internetradio worden nu ondersteund.

remote ipadDe Remote-applicatie van Apple heeft vanavond een update gekregen. De nieuwe versie ondersteunt voortaan AirPlay voor het afspelen van video’s die op je computer staan en die je naar de Apple TV wilt streamen. Ook bevat de app vanaf nu de mogelijkheid om het afspelen van internetradio te bedienen. Duizenden radiostations zijn beschikbaar via de interface, net als in iTunes op de desktop. Via Remote kun je ook films en tv-programma’s afspelen die je hebt gehuurd bij de iTunes Store. In theorie klinkt dat mooi, maar het werkt alleen in landen waar al huurfilms en tv-programma’s worden aangeboden en dat is in Nederland en België nog niet het geval.


Er zijn in Remote ook wat problemen opgelost, zoals een probleem bij het leggen van een verbinding met een iTunes-bibliotheek of Apple TV. Er zijn ook verbeteringen doorgevoerd in de stabiliteit en prestaties. Remote is een universele iOS-applicatie en dus geoptimaliseerd voor de iPad en voor kleinere schermen zoals de iPhone.

Downloaden: Remote (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.