Vrij Nederland binnenkort op de iPad

Vrij Nederland verschijnt binnenkort op de iPad. Het opinieblad is de zoveelste in een reeks van HP/De Tijd, Elsevier en NRC Next.

vrij nederlandHet opinieblad Vrij Nederland is binnenkort ook op de iPad te lezen. Hoofdredacteur Frits van Exter meldt via Twitter dat er een ‘mooi proefnummer’ naar Apple is gestuurd om te reviewen. Vaste abonnees krijgen korting op de iPad-applicatie, al is nog onduidelijk hoeveel korting en hoe Vrij Nederland dat praktisch gezien gaat regelen. Concurrent HP/De Tijd is al te lezen op de iPad, via de tijdschriften-app van MagWorld.nl (AKO). Verder zijn op de Elsevier en het Financieele Dagblad al te lezen. De hoeveelheid opiniebladen en informatieve kranten en tijdschriften neemt de laatste tijd flink toe.


Als de geruchten kloppen gaat Apple tijdens een mediabijeenkomst in december aankondigen dat je straks nieuwsabonnementen kunt afsluiten. Het zou daarbij gaan om speciale nieuwsabonnementen voor kranten en tijdschriften. Momenteel is het mogelijk om bijvoorbeeld via in app-aankopen losse nummers aan te schaffen. MacWorld.nl heeft buiten de App Store om gekozen voor een oplossing om ook abonnementen van bijvoorbeeld 10 nummers aan te schaffen. Ook Elsevier heeft al een abonnementsvorm gevonden: bij dit blad kun je kiezen voor €3,99 per week of €44,99 per kwartaal.

Via: Bright

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.