Skyfire Flash-browser komt ook naar de iPad

De makers van de populaire iPhone-browser Skyfire — waarmee je Flash-video's kunt bekijken — heeft bekendgemaakt dat er gewerkt wordt aan een iPad-versie van de applicatie.

SkyfireSkyfire, de iPhone-browser met Flash-functie, is een succes. Het bedrijf achter de applicatie en bijbehorende dienst moest alle zeilen bijzetten om aan de vraag te kunnen voldoen en zag zich door ontoereikende capaciteit genoodzaakt de applicatie tijdelijk uit de App Store te halen. Hieruit blijkt wel dat er, ondanks de negatieve houding van Apple, toch behoefte is aan Flash-ondersteuning op iOS-apparaten. Na het succes van de iPhone- en iPod touch-versie kon een speciale versie voor de iPad natuurlijk niet uitblijven. De makers hebben vandaag laten weten dat hieraan wordt gewerkt.

De browser heeft niet de Flashplayer van Adobe ingebouwd, omdat dat tegen Apple’s App Store-richtlijnen zou zijn. Skyfire maakt daarentegen gebruik van een externe server die Flash-video’s omzet naar HTML5 en H.264, dat wél door het iOS-besturingssysteem wordt ondersteund. Dat is ook meteen de reden waarom de applicatie voor de iPhone en iPod touch €2,59 kost. Met de applicatie is het overigens niet mogelijk om Flash-games of -apps te gebruiken. De ontwikkelaars lieten via Twitter weten dat een iPad-versie binnenkort beschikbaar komt. Wanneer is echter niet duidelijk.

We are working on an iPad version of Skyfire. If your primary device is the iPad, please consider waiting – Follow us for our iPad news!

Momenteel is de iPhone-versie van de browser ook niet beschikbaar in de Nederlandse App Store. De makers hebben ervoor gekozen om de applicatie in fases of ‘batches’ beschikbaar te stellen. Momenteel is de applicatie alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store. Wanneer de applicatie weer in de Nederlandse App Store zal verschijnen is op dit moment ook niet duidelijk. De ontwikkelaars maken via Twitter en Facebook bekend waar en wanneer de volgende batch beschikbaar komt.

Via: 9 to 5 Mac

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.