PDF Highlighter voor iPad: aantekeningen maken in documenten

Met PDF Highlighter kun je tekst in PDF-documenten markeren en notities maken. De bestanden kun je, met de aantekeningen erin, snel exporteren via Dropbox.

PDF HighlighterVoor mensen die voor hun studie of werk veel documenten moeten doorwerken kan een iPad erg handig zijn. Je hoeft namelijk geen stapels papier uit te printen en mee te nemen. In het begin was het nadeel wel dat je niet makkelijk aantekeningen kon maken in PDF-documenten, maar inmiddels zijn er heel veel applicaties die dat kunnen. Het populaire GoodReader heeft die functie onlangs gekregen en sinds een maand is er PDF Expert van Readdle. In de App Store is weer een nieuwe applicatie verschenen waarmee je PDF-bestanden kunt lezen en aantekeningen kunt maken: PDF Highlighter.


Met de applicatie kun je tekst highlighten, onderstrepen of doorstrepen. In een speciale weergavemodus kun je vervolgens enkel de gemarkeerde tekst zien. Ook kun je tekeningen bij de tekst maken en notities toevoegen. De documenten met aantekeningen kun je exporteren via Dropbox. Het importeren van PDF-bestanden gaat via iTunes of vanuit andere applicaties.

Je kunt de weergave van documenten aanpassen aan hoe jij het liefst leest. Zo kun je de achtergrondkleur van het document veranderen en heeft de applicatie een aparte nachtmodus. Ook handig zijn een zoekfunctie en een ingebouwde browser om links te openen en termen op te zoeken op Wikipedia. Een redelijk complete applicatie dus, maar er zijn wel al veel applicaties met ongeveer dezelfde functionaliteit.

Downloaden: PDF Highlighter (€3,99)

Pdf

Pdf is een populair formaat voor bestanden en documenten, omdat de opmaak altijd hetzelfde is. Pdf's zijn niet bewerkbare documenten, bijvoorbeeld handig voor handleidingen, digitale boeken en meer. Je kunt vanaf de iPhone, iPad en Mac wel eenvoudig aantekeningen maken op pdf's. Op de Mac is de app Voorvertoning de tool waarmee je pdf's opent en annoteert. Ontdek wat je allemaal met pdf kunt doen op je iPhone, iPad en Mac!

Pdf

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.