Cydia krijgt aanpassingen voor iPad (jailbreak)

cydia logoiPhone-ontwikkelaar Musclenerd heeft laten weten, dat er een update voor Cydia aankomt. Het gaat om een behoorlijk grote update, waarbij in ieder geval de performance op meerdere punten zal verbeteren. Ook een meer verfijnde gebruikersinterface en aanpassingen voor de iPad staan op het programma. Bij het opstarten van Cydia krijg je altijd een scherm met de vraag ‘Who Are You?’ in beeld, waarmee je kunt aangeven welk type gebruiker je bent: User, Hacker of Developer. Dit bepaalt het aantal tweaks en apps dat je te zien krijgt.

Dit startscherm is aangepast en geeft duidelijker informatie over de verschillende soorten gebruikers. In de iPad-versie zal ondersteuning zijn voor gebruik in landschapsmodus. Een andere wijziging is dat de sources en de geïnstalleerde pakketten nu elk een eigen tabblad hebben gekregen. Informatie wanneer de nieuwe Cydia beschikbaar komt is er nog niet. @chpwn zegt dat het komt “wanneer het klaar is”.

Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen kan het beste de Twitter-accounts van @Musclenerd en @chpwn in de gaten houden.

cydia update

Categorie(ën): Jailbreak - Applicaties
Tag(s): ,

22 reacties op “Cydia krijgt aanpassingen voor iPad (jailbreak)”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Al een tijdje op aan het wachten. Ik ben benieuwd!

 • zeg je toch gewoon dat je developer bent XD

 • Ze zouden eigenlijk een Cydia HD uit moeten brengen die los staat van Cydia. Developers kunnen vervolgens apps en tweaks maken voor de iPad die in de HD versie komen te staan of kunnen aangeven dat een app of tweak voor iphone en ipad te gebruiken is, waardoor deze in beide apps komen te staan.

 • Ze zijn goed bezig! Zag vandaag opeens de SHSH melding terugkomen op mijn iPhone, dus ze zijn lekker aan het werk.

  Ik hoop dat ze de snelheid wat op kunnen schroeven (openen duurt erg lang). Voor de rest werkt het super.

 • wat hou ik van die gasten!!

 • Zonder er verder een oordeel over te vellen: wat is het precies het nut van het jailbreaken van een iPad? Bij een iPhone snap ik het nog als deze gesimlocked is oid, maar bij een iPad zie ik er nog niet helemaal het nut van in. (zonder hier verder een oordeel over te vellen trouwens hoor, ben gewoon benieuwd)

 • @Martijn

  Ik denk dat het om ongeveer de zelfde reden als een iPod Touch is, mxTube, winterboard etc.

 • hopelijk multitasking!!

 • Kan niet wachten.. We mogen blij zijn met deze jongens die de community altijd kosteloos voorziet van deze fijne tweaks en updates

 • Origineel geplaatst door Martijn
  …wat is het precies het nut van het jailbreaken van een iPad? Bij een iPhone snap ik het nog als deze gesimlocked is oid, maar bij een iPad zie ik er nog niet helemaal het nut van in…

  Die vraag komt bij elk onderwerp over een jailbreak weer aan de orde.
  Ik zal je wat voorbeelden geven:
  - Display Out – ALLES van je iPad op extern scherm of TV
  - iFile – ALLE filmformaten via Camera Connection Kit
  Alleen daarom is de jailbreak al de moeite waard.

 • Die van mij heb ik gejailbreaked omdat ik toetsenborden in andere talen nodig heb en die wel standaard op de iPhone zitten maar niet op de iPad. Thais bijvoorbeeld. @Martijn:

 • Origineel geplaatst door Martijn
  …wat is het precies het nut van het jailbreaken van een iPad?

  Mijn persoonlijke redenen:
  - Firewall: geen info verzenden zonder dat ik het goedkeur en bijna net zo belangrijk; reclame blokkeren.
  - SSH: gewoon ALLES zelf via dezelfde app (SFTP client) op de iPad zetten i.p.v. de een via iTunes, de ander via ingebakken HTTP server en weer tientallen anderen via allerlei eigen desktop sync apps die er natuurlijk nooit voor Linux zijn.

  En recent ook nog muis en toetsenbord via BTstack. Muis is overigens zinloos, maar gewoon leuk “omdat het kan”.

 • Tss en natuurlijk gratis alle apps installeren

 • Nee illegale ipa’s installeren is voor tokkies.

 • Origineel geplaatst door Avdvee
  Nee illegale ipa’s installeren is voor tokkies.

  Ik noem het een veredelde manier van uitproberen. Ik koop me suf en vind dat ook niet erg, maar kwalitatief willen sommige apps nog wel eens tegenvallen zeg maar.
  Maar ja, just call me tokkie :-)

 • ik heb een iPad met jailbreak van cydia. Ik hem hem nu voor het eerst aangesloten op de grote windows pc met itunes. Itunes geeft aan dat er een nieuwe softwware versie is, 3.2.2. kan ik die nu gewoon downloaden, zonder dat mijn iPad vastloopt of het niet meer doet? ik ben een beetje huiverig. Dit is mijn eerste keer….
  wie helpt me met konkrete antwoorden, wat wel en niet kan en hoe? thanks! thanks thanks thanks….

 • @badjo: Ik update mijn Itunes niet zolang ik alles nog kan downloaden en spelen :-)
  Kan dit altijd doen wanneer het nodig is.

 • Alles kan behalve updaten naar 3.2.2 je kunt wel updaten maar dan ben je de jailbreak kwijt. Cydia werkt alleen met 3.2.1 @badjo:

 • Origineel geplaatst door Arie
  Alles kan behalve updaten naar 3.2.2 je kunt wel updaten maar dan ben je de jailbreak kwijt. Cydia werkt alleen met 3.2.1 @badjo:

  Not! 3.2.2 is prima te Jailbreaken met greenpoison

 • maar als ik update naar 3.2.2. werkt hij wel gewoon? De jailbreak is dan verdwenen, maar dat vind ik niet erg. Begrijp ik dat goed? ik hoorde verhalen over een machinenummer of kode ofzo en dat ik niet zo maar terug kon updaten naar de apple versie. Dat ik dan eerst die kode ergens op zou moeten zoeken en moeten opschrijven en ?
  ik ben nog een beetje blue met appels….
  verder valt het wel mee met me :-)

  Dank bij voorbaat for the reply….

 • Beste Badjo,
  Niet updaten !
  De hele 3.2.2 update is feitelijk maar 1 ding en dat is om jailbreaken te voorkomen,verder geen enkele verbetering
  dus waarom zou je het doen?Om Apple te plezieren?

  Pas IOs 4.1 brengt significante verbeteringen zoals multitasking,als je perse wilt updaten wacht dan op die en verpest niet je werkende jailbreak versie!
  @badjo:

 • Ik heb een iPad met af-fabriek 3.2.2 (7B500) en die heb ik probleemloos kunnen jailbreaken met de jailbreak van GeoHot.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties