App Store nu met meer dan 300.000 apps, waarvan 38.000 voor iPad

De App Store heeft nu echt de grens van 300.000 beschikbare applicaties doorbroken, zo blijkt uit het meest recente rapport van Distimo, een bedrijf dat appstores analyseert.

Distimo App StoreDe App Store bevat nu meer dan 300.000 applicaties; in april bedroeg dit aantal nog iets minder dan 200.000. In totaal bevat Apple’s applicatiewinkel nu bijna 38.000 iPad-applicaties, zo stelt Distimo, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het analyseren van appstores. Gemiddeld werden er sinds april elke maand 5.452 iPad- en 12.218 iPhone-apps gelanceerd. Zo’n zeven procent van alle iOS-applicaties is een universele app geschikt voor zowel de iPhone als de iPad. Eerder werd er ook al bericht dat de App Store de 300.000-grens doorbroken zou hebben, maar daarbij bleken ook inactieve applicaties te zijn meegeteld. Bij de nieuwe telling gaat het uitsluitend om actieve applicaties.


Toch kent de groei van de App Store volgens Read Write Web ook een keerzijde. Door het grote aantal applicaties vormt het zowel voor Apple als gebruikers een uitdaging om de leukste applicaties te ontdekken. Ruim 15.000 applicaties worden er elke maand toegevoegd, het is dan ook moeilijk om door de bomen nog iets van het bos te kunnen zien. Een oplossing voor dit probleem is er nog altijd niet. Er zijn wel applicaties, zoals AppShopper, die het vinden van interessante applicaties en met name nieuwe toevoegingen en prijswijzigingen vereenvoudigen.

In haar laatste report heeft Distimo ook gekeken naar het prijsgedrag van ontwikkelaars. Applicaties voor de iPad zijn nog altijd duurder dan hun iPhone-tegenhangers. Gemiddeld kost een iPad-applicatie bijna 5 dollar, terwijl de gemiddelde iPhone-app 4,03 dollar kost: 1 dollar minder dus. In de top 100 is dit verschil nog duidelijker zichtbaar. Daar kost de gemiddelde iPad-app 5,80 dollar, terwijl een iPhone-app 2,14 dollar gemiddeld kost. Volgens Distimo zijn iPad-gebruikers bereid om meer voor hun apps te betalen dan iPhone-gebruikers. Aan de andere kant lijkt dat nog niet tot alle ontwikkelaars zijn doorgedrongen.

Via: Read Write Web

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.