ReadSquare: nieuwslezer voor Google Reader, Twitter en Facebook gelanceerd

ReadSquare, de nieuwe iPad-nieuwslezer voor Twitter, Facebook en Google Reader, is vandaag gelanceerd.

ReadsquareOntwikkelaar Larva Labs heeft ons zojuist laten weten dat hun iPad-applicatie ReadSquare in de App Store is verschenen. Deze applicatie, waarover wij eerder al een uitgebreide preview publiceerden, is een nieuwslezer die nieuwsartikelen verzamelt uit Google Reader, Twitter en Facebook. Bij ReadSquare (uit te spreken als Red Square) ligt de nadruk nog meer op het sociale aspect: lezen wat jij en je vrienden interessant vinden, aldus de omschrijving van ontwikkelaar Larva Labs. De applicatie is voorlopig gratis, maar moet uiteindelijk wel een betaalde app gaan worden.

ReadSquare slaat alle artikelen (inclusief afbeeldingen) lokaal op, zodat je ook zonder internetverbinding artikelen kunt lezen. Acties die je offline uitvoert, zoals artikelen (on)gelezen markeren, worden gesynchroniseerd zodra je weer een internetverbinding hebt. Artikelen die afkomstig zijn van Twitter worden gekoppeld aan de originele tweet en zijn uiteraard ook via Twitter te delen. Maar daarnaast is het ook mogelijk om deze via e-mail met anderen te delen.

Binnen de applicatie, die zowel in portret- als landschapsweergave te gebruiken is, worden artikelen getoond door middel van plaatjes en (korte) samenvattingen, vergelijkbaar met de manier waarop Flipboard nieuws samenstelt. Het is daarnaast ook mogelijk om artikelen in een lijst weer te geven. Alle artikelen die je met de applicatie synchroniseert, krijgen een of meerdere tags toegewezen. Hiermee kan je eenvoudig naar gerelateerd nieuws zoeken, ongeacht of dit afkomstig is van Google Reader, Twitter of Facebook. Ook is het mogelijk om alle content van een specifieke bron te bekijken.

Downloaden: ReadSquare (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2010 om 12:15
Categorie
Nieuws

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.