MagZine iPad-app gelanceerd met Nederlandse tijdschriften

MagZine is een iPad-applicatie waarmee je Nederlandse tijdschriften kunt downloaden. Met de app krijg kun je eerder gekochte tijdschriften in PDF-opmaak lezen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

magzineMagzine.nu is een nieuwe iPad-applicatie waarmee je tijdschriften van deze aanbieder kunt lezen. Er zijn geen previews van tijdschriften te zien, zoals bij de kortgeleden gelanceerde iPad-applicatie van AKO, maar gelukkig zijn de tijdschriften niet zo duur: voor €0,99 koop je het Nederlandstalige blad Pilots & Planes, maar er zijn ook doktersromans en tijdschriften over wielrennen, bloemen en planten, klassieke auto’s, vegetarisch eten en afvallen. Je moet ze via de website (dus buiten de app om) aanschaffen, waarbij je met iDeal, creditcard of PayPal kunt afrekenen.


De app toont na installatie een startscherm met vier knoppen. Je gekochte tijdschriften zijn niet meteen te zien. Eerst moet je via de instellingen je accountgegevens invullen. Daarna is er nog steeds niets te zien; je moet via een knop in het hoofdmenu eerst je magazines downloaden. Pas dan kun je via de knoppen ‘Aan het lezen’ en ‘Mijn magazines’ door de tijdschriften bladeren. Het gaat daarbij om pdf-bestanden zonder interactieve extra’s.

magzine-ipad

Ik heb de app uitgeprobeerd en had daarbij wat moeite om mijn eerder gekochte tijdschrift in beeld te krijgen. Uiteindelijk lukte het na het herinstalleren van de app alsnog. De app is op zich een goede stap vooruit voor mensen die al tijdschriften kochten bij deze aanbieder. Voorheen moest je de tijdschriften via de website downloaden en daarna handmatig naar iTunes of een PDF-applicatie op de iPad kopiëren. Dat is nu niet meer nodig, al zijn er qua gebruiksgemak nog wel wat verbeteringen mogelijk, zoals een startscherm waarop je bij de eerste keer gebruik meteen je accountgegevens kunt invullen (dit zit nu teveel verstopt bij Instellingen). En een automatische check welke tijdschriften er in jouw account klaarstaan. Nu moet je daarvoor handmatig naar de knop ‘Magazines downloaden’ gaan. Een andere optie is dat de app meer de workflow van de gebruiker volgt: eerst kopen, dan downloaden, daarna lezen.

Downloaden: MagZine (gratis – tijdschriften vanaf €0,99)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.