Apple grootste computermaker in de VS – als je de iPad meetelt

Als de iPad als pc zou worden meegeteld, is Apple niet de derde computermaker van de VS, maar staan ze op nummer 1. En waarom zou je tablets niet meetellen?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tablet verkoopVorige week was in het nieuws dat Apple op de derde plaats staat in de lijst van grootste computermakers in de VS. Met een marktaandeel van 10,6 procent deed Apple het bepaald niet slecht. Het nieuws zorgde ervoor dat Apple’s aandelenkoers nog verder omhoog schoot. Maar hoe zou Apple ervoor staan als je ook de iPad meetelt in de verkopen? Volgens Chris Whitmore van Deutsche bank zou Apple makkelijk op nummer 1 komen te staan met een riant marktaandeel van 25 procent. Whitmore redeneert dat de iPad marktaandeel van netbooks afpakt, dus het is logisch om de iPad mee te tellen in de pc-verkopen.


Bovendien zijn de Windows-gebaseerde tablets zoals die van HP vaak een kruising geweest tussen tablet en laptop, waardoor ze ook konden worden meegerekend in de verkoopcijfers voor pc’s. En als je nagaat dat de iPad ook nog de snelst verkopende gadget aller tijden is, zoals laatst al in het nieuws was, kan Apple nog wel even vooruit.

ipad tablet

Meer informatie bij Fortune.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.