Printer Pro voor iPad: nu al draadloos printen

Readdle heeft Printer Pro uitgebracht. Hiermee kun je draadloos printen vanaf je iPad, vanuit heel veel applicaties.

Printer ProOntwikkelaar Readdle, bekend van onder meer Readdle Docs en PDF Expert, heeft een applicatie uitgebracht waarmee je draadloos kunt printen. Met Printer Pro kun je direct printopdrachten versturen naar netwerkprinters of naar je computer of Mac waar een printer op aangesloten is. Voor de laatstgenoemde mogelijkheid is wel een gratis stukje software nodig.


Omdat een externe ontwikkelaar geen toegang krijgt tot applicaties om vanuit daar direct te kunnen printen zitten er een aantal slimme trucjes ingebouwd in Printer Pro. Alle applicaties die de mogelijkheid bieden om een document te openen in een andere applicatie krijgen de app Printer Pro in het menu erbij. Zo kun je printen vanuit diverse Office-applicaties, maar ook vanuit bijvoorbeeld iDisk en Dropbox.

Daarnaast kun je webpagina’s printen door een p voor het internetadres te zetten in Safari. phttp://-adressen worden namelijk geopend in Printer Pro. Uiteraard kun je ook dingen die op je klembord staan printen vanuit de applicatie. Printer Pro ondersteunt de volgende bestandsformaten: PDF, Word, Excel, Powerpoint, Pages, Numbers, Keynote, TXT, HTML, JPG en Safari webarchive.

Vanaf november is de printfunctie AirPrint natuurlijk standaard beschikbaar in iOS 4.2, maar toch heeft Printer Pro een voordeel ten opzichte van AirPrint. Daarbij ben je voor het direct versturen van printopdrachten namelijk beperkt tot printers die ePrint ondersteunen. De netwerkprinters die de meeste mensen thuis hebben staan ondersteunen dat protocol nog niet. voor Printer Pro is ePrint niet nodig.

Downloaden: Printer Pro (€5,59)

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.